
Yangın durumu erken fark eden çevredeki otel personelinin hızlı ilk müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü. S.M. gözaltına alındı.
Kemer merkezindeki Çalış Tepesi’nde saat 20.00 sıralarında havai fişek atıldığı ve bu nedenle ormanlık alandaki çalılıklarda yangın çıktığı ihbarı üzerine Orman İşletme Şefliği’ne ait iki arazöz ve üyükşehir belediyesine bağlı itfaiye ekipleri yangın mahaline sevk edildi. İlçe Emniyet Müdürü Rasim Oymaağaç ve ekipler de bölgeye gitti.
Yangının çıktığı bölgede bulunan bir otelin personeli, alevlere yangın söndürme tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Ardından itfaiye ve orman ekiplerinin de müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın tüpleriyle alevlere müdahale ederken dumana maruz kalan personele otelin doktoru Selim Ertan oksijen maskesi takıp müdahale etti.
Kargaşa sürerken bir kadın ve bir erkeğin Çalış Tepesi’nden aşağı indiğini görenler polise haber verdi. Polis S.M.’yi gözaltına alırken, kız arkadaşı S.K.’yi (24) de ifadesi için polis merkezine götürdü. Bir otelde restoran şefi olan S.M.’nin, Çalış Tepesi’nde kız arkadaşına evlilik teklifi yaptığı sırada attığı havai fişeğin yön değiştirerek ormanlık alana düşmesinin ardından yangın başladığı belirlendi.
S.K. polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, dumandan etkilenen S.M. ise karakola götürülmeden önce sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.


















