Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SPOR

Beşiktaş: TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye yaranmaya çalışmaktan vazgeçmeli; VAR kayıtlarını açıklayın, lig şaibeli biter!

2023-03-22
Beşiktaş son günlerde Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan tartışma ve TFF'nin kararları hakkında "Adalet, Vicdan, Kayıkçı Kavgası" başlığı ile açıklama yayınladı. Siyah beyazlılar, VAR kayıtlarının açıklanmasını isterken, deprem nedeniyle ligden çekilen takımların maçları hakkında verilen kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Beşiktaş: TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'ye yaranmaya çalışmaktan vazgeçmeli; VAR kayıtlarını açıklayın, lig şaibeli biter!

Share on FacebookShare on Twitter

Beşiktaş son günlerde Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan tartışma ve TFF’nin kararları hakkında “Adalet, Vicdan, Kayıkçı Kavgası” başlığı ile açıklama yayınladı. Siyah beyazlılar, VAR kayıtlarının açıklanmasını isterken, deprem nedeniyle ligden çekilen takımların maçları hakkında verilen kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Yapılan açıklama şöyle:

Türk futbolunda son günlerde yaşananlar, yine bilindik senaryolarla karşı karşıya kaldığımızı göstermektedir.

Hakları yenmediği halde hakları yeniyormuşçasına feryat figan bağıran iki ezeli rakibimizin ortamı germekten başka bir işe yaramayan, sadece ve sadece camialarının gazını almak adına yaptıkları açıklamalar kayıkçı kavgasından ibarettir. Bu tutumları, kendilerini ve günü kurtarmak adına nafile çabalardır. Ne yazıktır ki bu tavırlarını sezon başından bu yana sürdürmektedirler. İki kulübün izledikleri bu yol, Türk futboluna zarar vermektedir. Herkes için adaletten bahsedip adaletten uzaklaşanlar, hatta ve hatta adaleti sadece kendileri adına arayanların amacı TFF’yi ve MHK’yı etki altına almaktır.

Şu anda tartışılması ve konuşulması gereken durum, depremden kaynaklı ortaya çıkan Süper Lig’in puan sisteminin nasıl olması gerektiğidir. Ne yazık ki gündem, planlı ve kasıtlı olarak değiştirilmektedir.

Hakemler futbolun marka değerine telafisi güç zararlar vermektedir

Verdikleri veya vermedikleri kararlarla neredeyse her maçın önüne geçmeyi başaran hakemler futbolumuzun kanayan yarası durumundadırlar. Hakem camiasına neşter vurmadan geçen her gün futbolun marka değerine telafisi güç zararlar vermektedir.

Günümüzde, diğer kulüplerin başkan ve yöneticilerinin de Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin hakemlerle ilgili olarak geçtiğimiz sezondan bu yana yapmış olduğu tespit ve çözüm önerilerine yakın bir çizgiye geldiklerini görmek, futbolumuzun geleceği adına umut vaadeden bir gelişmedir. Ancak bu sezon da kaybedilmiştir. Gereken cesaret ve kararlılık gösterilmezse önümüzdeki yıllar da heba olacaktır.

Başkanımızın geçen sezon dile getirdiği Türk hakemliğinde devrim niteliğindeki görüşlerine o gün sessiz kalan kulüplerin bugün aynı hakem camiası ve hakemlerden şikayetçi olmaları abesle iştigaldir. O gün sustunuz çünkü senaryolarınızı hayata geçirmenin peşindeydiniz. Senaryolarınızın tutmadığını düşündüğünüz için bugün çaresizlik içinde bağırıp çağırıyorsunuz.

Başkanımızın yalnız kalma pahasına, tek başına verdiği mücadeleye ne yazık ki destek veren çıkmamıştır. Bu arada belirtmek isteriz ki başkanımızın daha önce “yeniler gelsin” şeklindeki açıklamasının nedeni mevcut hakemleri karalamak değil hakemlerin geçmişteki kararlarının tartışılmadığı yeni isimlerle “Beyaz Sayfa” açılması talebidir.

VAR kayıtlarını ivedilikle açıklayın

Galatasaray’ın “ofsaytımsı” pozisyonunu medyaya servis ederken masa başında karar alanlar, kulübümüzü alakası olmayan maç görüntüleriyle konuya dahil edenler, Galatasaraylı Muslera’nın ve Fenerbahçeli Samuel’in pozisyonlarına ilişkin VAR kayıtlarını da ivedilikle kamuoyuyla paylaşmalıdırlar. Mete Kalkavan’ın bir anda fikir değiştirerek kırmızı karttan sarı karta yönelmesinin nedenini merak etmekteyiz. Keza Galatasaray kalecisi Muslera’nın Konyaspor kalecisi Sehiç’i itmesiyle doğan tereddütsüz kırmızı kartlık hareketinin sarı kartla geçiştirilmesinin kabul edilmesi mümkün değildir. Bundan sonrası için de kulüplerden talep gelmesi halinde her maçın VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.

Hatta ve hatta; oynayacağımız ilk maç olan Fenerbahçe derbisinin VAR kayıtlarının açıklanmasını da karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun şimdiden talep ediyoruz.

TFF’nin adaleti tesis edecek bir karar alması artık elzemdir

Gaziantep FK ile Atakaş Hatayspor’un ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmelerinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 gün içinde yangından mal kaçırır gibi alınan karar ise vicdanları yaralayan kara bir leke olarak futbol tarihimize geçmiştir.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, federasyonun almış olduğu haksız ve hukuksuz kararın karşısında dimdik durmuştur, durmaya devam etmektedir. Başkanımızın o gün ifade ettikleri ligde Avrupa kupaları yarışı içindekilerle küme düşmeme mücadelesi veren takımların haksızlığa uğramaması adına bir adalet arayışıydı. Bugün haksız puan peşinde koşanlar, o günlerde kulübümüzün puan peşinde koştuğu algısını yaratanların ta kendisidir. Aslında onlar, o gün sessiz kalarak bugün bahsi geçen puanların peşinde koşmaktadırlar.

Adaletsizlikten nemalananlar, o günlerde depremin neden olduğu acıları kullanarak Başkanımızı, dolayısıyla vicdanın sesini susturmaya çalışmıştır. Geldiğimiz noktada Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin haklılığı, futbol kamuoyu tarafından teslim edilmiştir.

TFF’nin eşi benzeri olmayan, vicdana sığmayan, mantığa uymayan adaletsiz kararından bir an evvel dönmesi; futbolun tüm paydaşlarının görüşlerine kulak vererek futbolun marka değerini yükseltmeyi amaçlayan, milyonlarca futbolseverin içine sindirebileceği ve en nihayetinde adaleti tesis edecek bir karar alması artık elzemdir. Alınmış olan karar; alınabilecek en kötü, adaletten en uzak karardır. Muhakkak ki ortak akılla alınabilecek çok daha iyi kararlar vardır. Sezon bittiğinde bir takımın 18, diğerinin 16 deplasman maçına çıkmış olacak olması alınan adaletsiz kararın en basit göstergelerinden sadece bir tanesidir. Kulüplerin kaderini ilgilendiren kararın Kulüpler Birliği Vakfı’nda alınması, üyeleri tarafından oylanması gerekir.

TFF, Galatasaray’a ve Fenerbahçe’ye yaranmaya çalışmaktan vazgeçmeli

Federasyon ve kurulları, ne şiş yansın ne kebap misali Galatasaray’a ve Fenerbahçe’ye yaranmayı amaçlayan tutumlarından acilen vazgeçmeli, her kulübe eşit mesafede durmalıdırlar. Bir maç birini, diğer maç da diğerini mutlu etmek eyyamcılığından kesinlikle kurtulmalıdırlar.

Futbolumuzda hüküm süren kayıkçı kavgası da ne şiş yansın ne kebap siyaseti de son bulmalı, sahada galibi hakemler değil futbolcular belirlemelidir.

Yanlıştan dönülmezse lig şaibeli biter

Biz Beşiktaş olarak her gereksiz söyleme cevap vermenin futbolumuza yarardan çok zarar getirdiğini düşünüyor, tüm kulüplerimizi de haksız kazanımların peşinde koşmamaya davet ediyoruz.

Beşiktaş JK olarak; Türkiye Futbol Federasyonu’nu yanlı tutumundan ve adaletsiz kararından vazgeçmeye çağırıyoruz. Yoksa sezon bittiğinde bu ligi tescil eden TFF Başkanı ve yönetimi zan altında kalacaktır. Adaletsiz kararlarınızla lig şaibeli olarak bitecektir.

Taraflı yönetim anlayışınızı terk etmediğiniz, sadece iki kulübe şirin gözükmek adına yürüttüğünüz siyasetten vazgeçmediğiniz taktirde de Türkiye’nin değil belli kulüplerin federasyonu olduğu anlaşılacak olan bu yapıyla her zamanki gibi mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz.

Özetle;

1-Kayıkçı kavgasına son verin

2-Ne şiş yansın, ne kebap siyesetini terk edin

3-Ligden çekilen iki takımın sezon başından itibaren oynadığı tüm maçları yok hükmünde sayın.

4-Geçmişte oynanan ve oynanacak tüm maçların VAR kayıtlarını açıklayın ve şeffaf olun.

5-Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşın

6- Hakem camiasında beyaz sayfa açın

Etiketler: beşiktaş
ShareTweetShare
Önceki Haber

Birleşik Kamu İş: Gıda fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 151

Sonraki Haber

Almanya’nın vize verdiği depremzede sayısı 4 bin 500’ü geçti

BENZER HABERLER

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında oynanacak maçlarda düdük çalacak hakemler açıklandı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde hakem Abdülkadir Bitigen görev alacak.
SPOR

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

2023-06-02
Spor Toto Süper Lig'in 36'ıncı haftasında Ankaragücü'nü 4-1 yenen ve şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da taraftarlar tüm sezon takıma yoğun ilgi gösterdi. Maç başına 45 bin seyirci ortalaması yakalayan sarı-kırmızılı ekibin Fenerbahçe maçına da ilgi büyük.
SPOR

Galatasaray’da gözler şampiyonluk kutlamasında; Fenerbahçe’ye gönderme yapacak pankartlar hazırlanıyor

2023-06-02
Şampiyon Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek'in, "Fenerbahçe centilmen takımdır, bizi alkışlayacaklardır" açıklamasına Fenerbahçeli bir yönetici, "Pazar günü yenersek, 2 puan farkla şampiyon olacaklar, hakem kararlarıyla şampiyonluğumuz engellendi" yanıtını verdi.
SPOR

Fenerbahçe’den “bizi alkışlayacaklar” diyen Dursun Özbek’e: Pazar günü yenersek, 2 puan farkla şampiyon olacaklar, hakem kararlarıyla şampiyonluğumuz engellendi

2023-06-02
Mauro Icardi'nin eşi ve menajeri Wanda Nara yaptığı açıklamada, "Hayalimiz gerçek oldu. Galatasaray ailemizi asla unutmayacağız, sonsuza dek kalbimizde taşıyacağız." dedi.
SPOR

Wanda Nara’dan “veda gibi” açıklama: Galatasaray ailemizi asla unutmayacağız, sonsuza dek kalbimizde taşıyacağız

2023-06-01
Paris Saint Germain Teknik Direktörü Christophe Galtier, Lionel Messi'nin takımdan ayrılacağını açıkladı.
SPOR

PSG, Messi’nin ayrılığını açıkladı

2023-06-01
Sırp tenisçi Novak Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın yayınında kullanılan kameranın merceğine, Kosova’da devam eden gerilime atıfta bulunarak, "Kosova Sırbistan'ın kalbi. Şiddeti durdurun" diye yazdı.
SPOR

Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda kameraya ‘Kosova Sırbistan’ın kalbidir’ diye yazdı

2023-06-01
Sonraki Haber
Almanya'nın Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzedelere verdiği vize sayısı 4 bin 539 olarak açıklandı.

Almanya'nın vize verdiği depremzede sayısı 4 bin 500'ü geçti

Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama kararı aldı, ancak Kılıçdaroğlu'nun ismi dillendirilmedi. Peki ittifak kimi, nasıl destekleyecek?

Emek ve Özgürlük İttifakı ne zaman "Kılıçdaroğlu" diyecek?

Türkiye'de adil ve özgür seçimler olabilecek mi? Seçim hilesi olası mı? Bunun sonuçları ne olur? Alman hükümetinin görüşü ne?

Berlin: Türkiye'deki seçim sürecinde adil bir ortam yok

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler