Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SİYASET

Temel Karamollaoğlu yeniden genel başkan oldu

2019-11-03
Temel Karamollaoğlu yeniden genel başkan oldu
Share on FacebookShare on Twitter

Ankara Spor Salonu’ndaki kongrede, kayıtlı 965 delegenin tamamı oy kullandı. Üç oyun geçersiz sayıldığı seçimde tek aday olan Karamollaoğlu, geçerli 962 oyun tamamını alarak tekrar genel başkan oldu.    

 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Herkes bilmeli ki biz AK Parti’yi değil, yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil, zihniyetleri eleştiririz.” dedi.

 

Saadet Partisi’nin 7’nci Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen Saadet Partililer, sabahın erken saatlerinde Ankara’ya ulaştı. Binlerce SP’li salonu doldururken, Ankara Spor Salonu’nun etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

 

Kongrede Kurucu Genel Başkan Recai Kutan, eski Genel Başkan Mustafa Kamalak, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, SP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, SP Genel Başkan Yardımcıları ve delegeler hazır bulundu. Kongreye, AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Kelleci ve Rıfat Melih Aktaş, DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Kars, HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Şahin ve Hüseyin Yılmaz ile sendika, oda ve STK temsilcileri de katıldı.

 

PARTİ PROGRAMI VE TÜZÜĞÜ YENİLENECEK

 

SP’nin 7’nci olağan kongresi için “Gelecek Saadet İle Gelecek” sloganı belirlendi. Partinin Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri bu kongrede seçilecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 2’nci kez tek aday olacağı kongrede bin 200 delegenin oy kullanması bekleniyor. Öte yandan, kongre ile SP bünyesinde 20 farklı politika kurulu oluşturulacak, parti programı yenilenecek ve parti tüzüğü değiştirilerek. Tüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun hale getirilecek.

 

SP Lideri Karamollaoğlu, salona girdiği sırada katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandı. SP lideri Karamollaoğlu salonu selamladıktan sonra kongre divanı oluşturuldu. 7’nci Olağan Kongre’nin Divan Başkanlığı’na Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Divan Başkan Yardımcısı Genel Merkez Denetçisi Fetullah Erbaş oldu. Divan katipliklerine ise, GİK Üyeleri Samet Sami Temel, Mustafa Balta, Bülent Kaya, SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, SP Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, SP Malatya İl Başkanı Osman Cemali Marasalı, SP Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, SP Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ve Delege Salih Berber getirildi.

 

Kongre divanının teşekkülünün ardından konuşan Karamollaoğlu, sözlerine başlarken Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’ ve Nazım Hikmet’in ‘Davet’ şiirlerini okudu. Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Karamollaoğlu, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi. Bugünün tarihi olan 3 Kasım’ın altını çizen Karamollaoğlu, 3 Kasım 2002’de AK Parti’nin iktidara geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

 

“Milletimiz 3 Kasım 2002’de AK Parti’ye temelde 5 şeyi gerçekleştirmek üzere oy vermişti. Neydi bunlar? Müreffeh bir Türkiye. Güçlü bir Türkiye. Özgür bir Türkiye. Öncü bir Türkiye. Adaletin hakim olduğu bir Türkiye. Peki, bugün nasıl bir Türkiye ile karşı karşıyayız? Ekonomiden ekolojiye, adaletten demokrasiye, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya sürekli savrulan bir Türkiye var. Yaklaşık 500 binin üzerinde çiftçinin tarımı bıraktığı, 3 milyon hektardan fazla tarım arazisinin betona, inşaata kurban edildiği bir Türkiye var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez, borçlanabilmek için ‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kurmak zorunda kalmış bir Türkiye var. Komşularla sıfır sorun diye yola çıkıp, sorunlu olmadığı tek bir komşusu kalmayan bir Türkiye var. Olağanüstü halin olağan hale geldiği, baskı ve tahakkümün arttığı, farklı ve muhalif seslerin susturulduğu, devletin omurgasını oluşturan kurumların yıpratıldığı bir Türkiye var. Eğitimi yazboz tahtasına dönmüş, Aile yapısı, toplumsal bağları zayıflamış bir Türkiye var. Gençlerin gelecekten ümidini kestiği, Yarınlara dair umutların tükendiği bir Türkiye var.”

 

Karamollaoğlu, “AK Parti’nin ne yazık ki Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Yorgundur, Türkiye’yi de yormaktadır. Bitkindir. Herkes bilmeli ki biz AK Parti’yi değil, yanlış politikalarını eleştiriyoruz. Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı değildir. Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil, zihniyetleri eleştiririz.” dedi.

 

Kürt meselesini hak ve adalet ekseninde çözeceklerini belirten Karamollaoğlu, Kürtlerin ve Türklerin aynı dinin mensubu ve ortak tarihin çocukları olduğunu söyledi. Kürt’ün Türk diye, Türk’ün de Kürt diye bir sorunu olmadığını aktaran Karamollaoğlu, “Çözümü sadece güvenlik eksenli politikalarda aramak meseleyi anlamamaktır. Çözüm arayışları sosyal, siyasi, psikolojik, ekonomik ve benzeri alanlarda yapılacak güçlü reformları da içermelidir. İnanıyoruz ki; huzur ve barış, kan dökerek değil ter döker ve dil dökerek tesis edilebilir.” diye konuştu.

 

Büyük binalar yapmanın değil, büyük insanlar yetiştirmenin mücadelesini verdiklerini vurgulayan Karamollaoğlu, “Esnafın, köylünün, çiftçinin, açlık sınırının altında maaşa mahkum edilen emeklinin, emekli olamayan EYT’lilerin mücadelesini veriyoruz. Eli nasırlı, yüreği hüzünlü Anadolu insanının mücadelesini veriyoruz. Hak yiyenlerin değil, hakkı yenenlerin mücadelesini veriyoruz. Bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ShareTweetShare
Önceki Haber

Temelli: 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerindeki stratejimizden pişman değiliz, ama pişman olması gerekenler var

Sonraki Haber

Çağlar Söyüncü ilk golünü attı Leicester City kazandı

BENZER HABERLER

Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR'la ilgili soruya "Biz parti olarak HÜDA PAR'ın vaatlerini doğru bulmuyoruz" diyerek yanıt verdi.
Manşet

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Biz parti olarak HÜDA PAR’ın vaatlerini doğru bulmuyoruz

2023-03-23
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Millevtekili Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu raporunun görüşülmesi, muhalefetin itirazı üzerine ertelendi.
Manşet

3 milletvekilinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi ertelendi

2023-03-23
HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, HDP'de Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı öncesi hazırlık yapıldığını belirterek, "Davada adı geçen 452 kişinin 10’u hariç hepsinin Yeşil Sol Parti'de listeye konulmaması kararı alınmış… Davada siyasi yasak getirilmesi istenen kişiler arasında bulunmakla birlikte aday gösterilmek istenen bu 10 kişinin kimler olduğunu sorduğumda ise isim vermediler" bilgisini paylaştı.
Manşet

Kulis: HDP’liler AYM’deki davayı düşünerek, yasak gelme olasılığı olan 452 kişiden sadece 10’unun listeye konulması kararı almış

2023-03-23
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı’na neden katılmadıkları ile ilgili soruları yanıtladı. Erbakan, talep ettikleri mutabakat protokolüne imza atılamayacağının iletilmesi üzerine iplerin koptuğunu anlattı.
Manşet

YRP lideri Fatih Erbakan: AKP mutabakat protokolü imzalanması talebimize yanaşmadı

2023-03-23
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında, "100 bin imza kampanyası"nı başlatmak için Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları binasındaki Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına geldi.
SİYASET

İnce: Biz, Türkiye’nin önünü tıkayacak bir şey yapmayız, demokratik hakkımız bu, dayatmalara karşı çıkıyoruz

2023-03-22
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, HDP'nin aday çıkarmaması sonrası "terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" dedi.
Manşet

İYİ Partili Ağıralioğlu, ‘bize pusu kuruldu’ diyerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz etti 

2023-03-22
Sonraki Haber
Çağlar Söyüncü ilk golünü attı Leicester City kazandı

Çağlar Söyüncü ilk golünü attı Leicester City kazandı

Paris Masters'ta şampiyon Djokovic

Paris Masters'ta şampiyon Djokovic

İstanbul'da beraberlik

İstanbul'da beraberlik

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler