Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SİYASET

Erdoğan: Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır

2018-03-07
Erdoğan: Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır
Share on FacebookShare on Twitter

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen HAK-İŞ Dünya Kadın Günü Programı’nda konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “8 Mart sizin gününüz olduğu gibi, yılın geriye kalan 364 günü de sizindir. Bizim kadınlarımızın hikayeleri sadece bir tek güne sığdırılamayacak kadar zengindir. Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

 

“Kendi eşim başta olmak üzere eşlerimize saygılarımızı sunuyorum” diyen Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

 

“Tüm kız kardeşleri, ablaları hürmetle selamlıyorum. Şehitlerimizin anneleri var. Canlarından bir parçayı toprağa veren şehit annelerine özellikle şükranlarımı sunuyorum.

 

​Bizim annelerimiz dünyanın en fedakar anneleridir. Yeri gelir, Erzurum’da Kara Fatma olur. Balkanlardan Kafkaslara kadar cephe cephe dolaşır. Yeri gelir Hafız Selman olur. Tüm şehri organize eder cepheye lojistik destek sağlar. Yeri gelir Şerife bacı olur. Bu yolda kendisi de şehadete yürür. Yeri gelir Nene Hatun olur. Yıldız Gürsoy olur, 15 Temmuz’da hain darbecilerin karşısına yiğitçe dikilerek şehadete ulaşır.

 

“ERKEK HZ. ADEM İSE KADINSA HZ. HAVVA’DIR”

 

Kadınla erkeğin fiziksel özellikleri farklı olabilir ama aynı bütünün parçalarıdır. Erkek Hz. Adem ise kadınsa Hz. Havva’dır. Kadının sıfatı ne olursa olsun erkeği, erkeğin de sıfatı ne olursa olsun yanı başında kadını vardır.

 

Kadınlara yönelik ayrımcı davranışlar hiç eksik olmamıştır. 21. yüzyılda dahi kadınlara yönelik yüz kızartıcı adaletsizliklere şahit oluyoruz. Düne kadar ülkemizde eğitim kurumlarından dahi zorla uzaklaştırılan kızlarımız vardı. Annelerin gözyaşlarını unutmadık, unutmayacağız. Onlar bizim azmimi artırmıştır ve artıracaktır. Okulunda olduğu gibi işyerinde ve hatta sokakta taciz edilen kadınımızın yürek acısını unutmadık. Yurt dışına gitmek zorunda olan kadınlarımızın hikayelerini unutmadık.

 

“PARTİMİZİ KAPATMAYA DAHİ KALKTILAR”

 

Eğer kadın meselesini tüm boyutlarıyla konuşacaksak önce samimi olmamız gerekir. Kadın ve erkek arasındaki ayrımcılıktan daha tehlikelisi kadınlar arasında ayrımcılık yapmaktır.

 

Türkiye, bu sıkıntıları yaşamıştır. Dünyanın başka yerlerinde de son yıllarda benzer utanç manzaralarına rastlıyoruz. Biz önce kadınlar arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bunun için bize çok saldırdılar. Akla hayale gelmeyecek ithamlarla uğraşmak zorunda kaldık. Hatta bu sebepten partimizi kapatmaya dahi kalktılar. Tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık.

 

Erkek ve kadın arasındaki üstünlük tartışması beyhude bir tartışmadır. Daha da ötesi, insanları bölmeye yönelik her tartışma yeni bir zulüm kapısının aralanması anlamına gelir.

 

“TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKENLERİN KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU OLDUĞUNA NASIL İNANABİLİRİZ?”

 

Bugün dünyada, kadın hakları diye ortalığı inletenlerin siz hiç Doğu Guta’da son birkaç ayda katledilen binlerce kadın için tek bir söz ettiklerini duydunuz mu? Suriye’de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 1 milyon insanın alçakça katledilmesi karşısında kıllarını kıpırdatmayanların kadın hakları konusunda söyledikleri sözlerin ne anlamı olabilir? Ben bunların hepsiyle konuşuyorum, hepsine bu soruyu soruyorum. Hadi buyurun, bu konuda da konuşun.

 

Akdeniz’in karanlık sularında kaybolup giden on binlerce kadın ve çocuğun arkasından timsah gözyaşlarının döküldüğünü gördük. Samimi ortamda gözyaşı dökmeyenlerin, gerçek birer kadın hakları savunucusu olduğuna nasıl inanabiliriz? Onlardan kadın hakları savunucusu olur mu? Bunlar sadece şovmen, şovmen. Asla kadın hakları savunucusu değil.

 

“KADIN CİNAYETLERİYLE İLGİLİ HABERLER BENİ RAHATSIZ EDİYOR”

 

Kadın cinayetleriyle ilgili haberler beni rahatsız ediyor. Bu kişilerin insanlıktan nasibini almadıklarına inanıyorum. Hele hele çocuk istismarı asla düşünmek, konuşmak, tartışmak istemeyeceğimiz bir vahşet halidir. Hem kadınlara, hem çocuklara yönelik saldırıların izini inancımızda ve kültürümüzde arayanlar art niyetlidir. Adını tam olarak koymak gerekirse bu tür eylemlerin her biri birer insanlık suçudur. Bazılarının çıkıp dikkat çekmek amacıyla kavramları eğip bükerek, asıl mesajını gizleyerek söyledikleri sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur.

 

Kadına yönelik şiddet ve çocuğa yönelik taciz haberleri toplumdaki hassasiyetin göstergesidir. Şiddet ve istismar eylemleri artık milletimiz ve devletimiz tarafından görmezden gelinmiyor. İnsanlarımız bu tür konularda daha dirençli ve bilinçli hareket etmektedirler.”

 

KAYNAK: SPUTNİK

ShareTweetShare
Önceki Haber

Coca-Cola ilk alkollü içeceğini üretecek

Sonraki Haber

Emniyet Bilgi Sistemi PolNet çöktü, pasaport kuyrukları oluştu

BENZER HABERLER

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son günlerde Cumhurbaşkanı ve iktidar temsilcilerinin partisine yönelttiği 'Erbakan ve Milli Görüş' eleştirilerine yanıt verdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoldan çıkan, yola dair cümle kuramaz!" ifadelerini kullandı.
Manşet

Karamollaoğlu’ndan ‘Erbakan ve Milli Görüş’ eleştirilerine yanıt: Yoldan çıkan, yola dair cümle kuramaz!

2023-02-05
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ben Kemal Geliyorum' açıklamasını eleştirerek, "Kılıçdaroğlu gelse ne yazar, gelmese ne yazar. Kimin geldiğini 14 Mayıs'ta göreceğiz" dedi.
Manşet

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Gelse ne yazar, gelmese ne…

2023-02-05
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhur İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceğini değerlendirdiği konuşmasında, "Biz Altılı Masa gibi kavgaların gürültülerin partisi değiliz. Bizim durduğumuz bir yer var. Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan'ın olacağı yer Altılı Masa değildir, Cumhur İttifakı'nın yanıdır” dedi.
SİYASET

AKP’den Yeniden Refah’a yeşil ışık: Erbakan’ın yeri Cumhur İttifakı’nın yanıdır

2023-02-05
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, altılı masanın, bir an önce adayını çıkarıp kamuoyu ile buluşturması gerektiğini belirterek, "Türkiye Değişim Partisine göre, o masada cumhurbaşkanlığı adaylığına hakkaniyet, adalet ve vefa duygusu varsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını en doğal olarak karşılarız" dedi.
SİYASET

Sarıgül: Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını doğal karşılarız

2023-02-05
Gelecek Partisi (GP) Kurucular Kurulu Üyesi Muhsin Emre Demiröz, muhaliflere çıkışarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘tüm çatışmalara rağmen aileden biri’ olduğunu söyledi.
Manşet

Gelecek Partisi kurucu üyesi: Bizsiz iktidar olamazsınız, Tayyip Erdoğan aileden

2023-02-05
Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimleri için geri sayım başladı. İktidar kulislerinde "Bizim hedefimiz Meclis başkanını seçmek ve komisyonlarda çoğunluğu elde etmek için 301 milletvekili. Muhalefet ise vaat ettiği parlamenter sisteme geçiş için 360 milletvekiline ulaşmak zorunda. Bizim 301’e ulaşmamız, muhalefetin 360’a ulaşmasından daha kolay" değerlendirmesi yapılıyor.
Manşet

Cumhur İttifakı’nın ikinci tur hesabı: “Bizim 301’e ulaşmamız, muhalefetin 360’a ulaşmasından daha kolay”

2023-02-05
Sonraki Haber
Emniyet Bilgi Sistemi PolNet çöktü, pasaport kuyrukları oluştu

Emniyet Bilgi Sistemi PolNet çöktü, pasaport kuyrukları oluştu

Diyarbakır'da zehirlenme şüphesi: 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır'da zehirlenme şüphesi: 20 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Duş alırken yapılan 5 hata

Duş alırken yapılan 5 hata

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler