Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SİYASET

Davutoğlu’ndan ‘erken seçim’ çıkışı: Bahçeli’den her an bir hamle bekliyorum

2022-07-05
Davutoğlu’ndan ‘erken seçim’ çıkışı: Bahçeli’den her an bir hamle bekliyorum
Share on FacebookShare on Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, erken seçim kararı alınmazsa Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağını, olursa da itiraz edeceklerini söyledi. Erdoğan’ın gücünü son ana kadar kullanmak isteyeceğini kaydeden Davutoğlu, erken seçim konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den “her an bir hamle” gelebileceğini söyledi.

 

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını cevaplayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin kurtuluşunun bir kişinin belirlenmesine bağlı olmasının psikolojik bir algı olarak değerlendirdi. Davutoğlu, “Siyasi süreç zaten böyle görüldüğü için Türk siyaseti olgunlaşamadı. Yani bir kişi gelsin ve bir kişiye her şeyi havale edelim veya devredelim gibi bir anlayış yanlış” dedi.

 

‘RÖVANŞİZM PEŞİNDE OLAN KESİMLER VAR’

 

Ahmet Davutoğlu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen altı liderin, “Biz parti genel başkanları olmaktan kaynaklanan cumhurbaşkanı adaylığımızı donduruyoruz, onu o zaman konuşacağız” diyerek bir fedakarlık yaptığını vurguladı.

 

Gelecek Partisi Lideri, “Kampanyalar yapılması, bir takım özel çabalar içine girilmesi, iklimi bozuyor. Bu çerçevede 6’lı masanın iç uyumunu bozacak şekilde bir takım söylemler üretilmesi – ki sadece iktidardan değil, Davutoğlu olarak bunu söylüyorum; bir taraftan da kendisini muhalefet zanneden, ama gelecek dönemde kontrolsüz bir gücü kendisi kullanmak isteyen kesimler var. Rövanşizm peşinde olan kesimler var, onların da saldırılarına muhatap oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘ERKEN SEÇİM OLMAZSA ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINA İTİRAZ EDERİZ’

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olabilmesi için erken seçimin şart olduğunu savunan Davutoğlu, aksi bir durumda itiraz edeceklerini de açıkladı. Davutoğlu, “Vaktinde seçim yaparak böyle bir problem yokmuş gibi karar almak, hukuka aykırı olur. Ama bizim tercihimiz şudur, hukuken değil de, siyaseten tercihimiz şudur, mutlaka seçimle girmeli cumhurbaşkanı. Yani erken seçime gidererek, seçimi kaybederek gitmeli. Yoksa hukuki bir tartışma çıkararak değil” dedi.

 

‘BAHÇELİ’DEN ERKEN SEÇİM HAMLESİ GELEBİLİR’

 

Ahmet Davutoğlu, siyasi partilerin sandık her an önüne gelecekmiş gibi hazır olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

 

“Ama ben Sayın Erdoğan’ın son ana kadar gücünü kullanmaya çalışacağı kanaatindeyim. Bir de uzun süre iktidara sahip olanlar genellikle bir yanılsama içine girerler. Sanki biraz sonra işler düzelecekmiş gibi. Burada iktidarın seçim konusundaki kırılgan taşı sayın Bahçeli’dir. 2002 ve geçen seçim sayın Bahçeli’nin psikolojisine ayarlı seçimler oldu. Yine benzer sürpriz yapabilir. Sayın Erdoğan, döneminin sonuna kadar beklemeyi uygun görse bile sayın Bahçeli’den her an bir hamle ben bekliyorum.”

 

‘KOLAY BİR ZAFER MUHALETİN YUMUŞAK KARNI’

 

Bilim insanı olarak seçimleri analiz ettiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, kolay bir zafer inancının muhalefetin ‘yumuşak karnı’ olduğunu dile getirdi.

 

Davutoğlu konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Ben hiçbir seçimin kolay olduğu kanaatini taşımıyorum. Daha doğrusu seçimin kolay bir zafer olacağını düşünenler, en büyük siyasi yanılgıyı yaşarlar. Hiç beklenmedik gelişmelerle karşı karşıya kalırlar. Sandık kontrol edilebilir bir şey değildir. Sandıkları kontrol edebileceklerini zannedenler hep yanıldılar, örnekleri o kadar çok ki. Dolayısıyla, kolay bir zafer inancının, muhalefetin yumuşak karnı olduğu kanaatindeyim. Bizim hepimizin yumuşak karnı. Kolay bir zafer, bir anda muhalefetin herhangi bir unsurunu, tek başına davranmaya sevk edebileceği gibi erken bir çıkışla, büyük bir potansiyeli zaafa da uğratabilir. Reel olarak da bunu böyle görmüyorum. Seçimin mekaniği yoktur, dinamiği vardır, seçim dinamikleri her an değişir.”

ShareTweetShare
Önceki Haber

ABD: Bağımsızlık günü kutlamasında 6 kişiyi öldüren zanlı gözaltında

Sonraki Haber

AKP'yi şaşırtan CHP ve İyi Parti kararı: İmamoğlu ve Yavaş’ı bekliyorlarmış

BENZER HABERLER

Mustafa Cihan Paçacı, İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Manşet

Cihan Paçacı, İYİ Parti’deki görevinden istifa etti

2023-01-26
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, altılı masadan çıkacak mutabakat metnine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığını destekleyebileceklerini söyledi.
Manşet

Erkan Baş, Kılıçdaroğlu’na destek için ‘mutabakat’ şartı koydu

2023-01-26
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, altılı masanın ortak adayının, partisinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu olması gerektiğini savundu.
SİYASET

Saadet Partili vekil: Aday Karamollaoğlu olmalı

2023-01-26
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, parti yetkili kurullarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ‘onaylayacak noktada olmadığını’ söyledi.
SİYASET

İYİ Partili Paçacı: Parti kurulları Kemal beyi onaylayacak noktada değil

2023-01-26
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın adaylığının hukuka uygun olmadığını belirterek, bunda ısrar edilmesi durumunda Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuracaklarını söyledi.
SİYASET

Özgür Özel: Erdoğan’da ısrar edilirse YSK’ya başvururuz

2023-01-26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 1950 seçimlerini referans göstererek önümüzdeki genel seçimlerin tarihine dair sinyal verirken geçtiğimiz günlerde, o dönem Demokrat Parti’nin (DP) kullandığı "Yeter söz milletindir" sloganına da atıf yaptı. 27 yıllık CHP yönetimini sona erdirecek seçimlerde kullanılan bu slogan, 20 yıldır iktidarda olan AKP tarafından kullanılmış oldu. Peki, 14 Mayıs 1950'de ne olmuştu?
Manşet

14 Mayıs 1950’de ne olmuştu, AKP neden bu tarihi referans alıyor?

2023-01-25
Sonraki Haber
AKP'yi şaşırtan CHP ve İyi Parti kararı: İmamoğlu ve Yavaş’ı bekliyorlarmış

AKP'yi şaşırtan CHP ve İyi Parti kararı: İmamoğlu ve Yavaş’ı bekliyorlarmış

Dünya Bankası'ndan "iklim" uyarısı: 2050'ye kadar 216 milyondan fazla insan göçe zorlanacak

Dünya Bankası'ndan "iklim" uyarısı: 2050'ye kadar 216 milyondan fazla insan göçe zorlanacak

İngiltere ve Galler'de son 10 yılda 7.000'den fazla pub kapandı

İngiltere ve Galler'de son 10 yılda 7.000'den fazla pub kapandı

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler