Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SİYASET

CHP il başkanlarından 'Kaftancıoğlu' açıklaması: "Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla despotik baskılarını giderek artırıyor"

2022-05-18
CHP il başkanlarından 'Kaftancıoğlu' açıklaması: "Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla despotik baskılarını giderek artırıyor"
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri ise Ulus Meydanı’nda bir araya geldi. Açıklamaya; CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Gamze Taşcıer ve Servet Ünsal katıldı.

 

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, şunları söyledi:

 

“Değerli basın mensupları,

 

Ülkemiz, hukuk ve adaletin katledildiği karanlık, despotik bir dönemden geçiyor. Tek adam rejimi tarafından yaratılan bu karanlık dönemde, İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na, Yargıtay tarafından verilen onama kararı, aynı zamanda Türkiye’de hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının ve en temel Anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Saray rejimi İstanbul başta olmak üzere, kaybettiği belediyelerin halen hazımsızlığını yaşıyor. Bu hazımsızlığın, yerel seçimlerden sonra, iktidarını kaybedeceği korkusuna dönüştüğünü görüyoruz, yaşıyoruz. Saray rejimi, iktidarını kaybedeceği korkusuyla toplumun her kesimindeki despotik baskılarını giderek artırıyor.

 

 

Ancak korkunun ecele çaresi yok.

 

Çare millettir, demokrasidir, sandıktır.

 

Ekonomiden dış politikaya, her alanda ülkemizi ekonomik ve siyasi uçuruma sürükleyen, halkla dalga geçen, gündelik popülist politikalarla varlığını çaresizce sürdürmeye çalışan Saray rejiminin iktidarını kaybetme korkusu, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ve siyaset yapma yasağı ile vücut buldu. O nedenle yasaların, bilimin, sanatın, insan haklarının rafa kaldırıldığı bu karanlık ortamda, 2019 yılındaki Ağır Ceza Mahkemesi kararına nasıl şaşırmadıysak, Yargıtay kararına da şaşırmadık.

 

Çünkü biliyoruz ki, kamuoyu vicdanını yaralayan ve adalete olan güveni bir kez daha sorgulatan bu kararın kaynağı hukuk değil ucube Saray rejimidir. Ülkemizde hukuk vesayet altındadır. Adalet yok edilmiş, anayasa rafa kaldırılmıştır. İstanbul İl Başkanımız, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen karar da, hukuk ve adalete göre değil, Sarayın vesayetçi rejiminin diliyle yazılmıştır. Bu karar, hukuksuz bir karardır. Millet adına verilmeyen bu karar, vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüz olacaktır. Bu hukuksuzluğun muhatabı sadece Canan Kaftancıoğlu değil, tüm Türkiye’dir.

 

Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kökeni Kuvayı Milliye’ye dayanan büyük bir davanın evlatlarıyız. Bizim davamız demokrasi davasıdır; bizim davamız hak, hukuk ve adalet davasıdır; bizim davamız açlığa, yoksulluğa, haksızlığa karşı olanların davasıdır. Bu nedenle mücadelemiz bu ülkeyi aydınlığa çıkarma mücadelesidir. Mücadelemiz haktan, hukuktan, adaletten yana olanların mücadelesidir. Biz onlar gibi “mağdur edebiyatı” yapmayacağız, mağrur duruşumuzu, onurlu duruşumuzu sonuna kadar sürdüreceğiz. Her türlü hukuksuzluğun karşısında durduğumuz gibi, bunun karşısında da dimdik duracağız. Bizler, Canan Kaftancıoğlu’nun yol arkadaşları olarak hukuksuz tüm kararları tanımadığımız gibi bu kararı da tanımayacağız.

 

Yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nun uğradığı hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar, adalet yeniden tesis edilene kadar durmayacağız, susmayacağız. Zulmün, zorbalığın hesabı soruluncaya kadar tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında dimdik duracağız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe 21 Mayıs’ta İstanbul’dan Maltepe’den, Sayın Genel Başkanımızın 25 günlük tarihi hak, hukuk, adalet yürüyüşünü noktaladığı o meydandan hep birlikte tek yürek tek ses olarak “dur” diyeceğiz. İstanbul’dan yükselen güçlü sesimizle ucube Saray rejiminin ülkemizi uçuruma sürükleyen yönetim anlayışına “dur” diyeceğiz.

 

Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi..

 

“Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek! Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir Canan Türkiye’dir..” 

ShareTweetShare
Önceki Haber

Irak, Türkiye'yi topraklarından çıkması için BM’ye şikâyet etti

Sonraki Haber

Beyaz eşya fiyatları fırladı; evlenecekler ikinci ele yöneldi

BENZER HABERLER

Hakkında devam eden dava nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından, Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Meclis, 2020'den bu yana vekâleten başkanlık görevini yürüten Mustafa Tutuk'u bu kez asaleten başkan seçti.
SİYASET

Yalova Belediye Başkanlığı CHP’den AKP’ye geçti

2023-03-20
14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde, seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin, YSK'ye yapacakları adaylık başvuru süreci bugün başladı.
Manşet

Memleket Partisi lideri İnce, adaylık başvurusunu yaptı: ‘Yüzde 30’dan fazla oy alacağız’

2023-03-20
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylık başvurusunu yaptı.
SİYASET

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, YSK’ya adaylık başvurusunu yaptı

2023-03-20
CHP Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün, cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yle arasında geçtiğini iddia ettiği bir konuşmayı anlattı.
Manşet

İnce, Aygün’ün PKK’lılarca kaçırılmasını ‘fırsat’ saymış

2023-03-20
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.
Manşet

Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusunu yaptı

2023-03-20
Cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine adaylıktan çekilme çağrısı yapan eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker’e, "Samimiyetle bilmenizi isterim ki ben bu anlayışın ve adayın Erdoğan'ı yeneceğine inanmıyorum. Tek adayla girilmesinin Cumhur İttifakı'nın işine geldiğini düşünüyorum" dedi.
Manşet

Muharrem İnce: Tek adayla girmek, Cumhur İttifakı’nın işine gelir; amacım ikinci turda Erdoğan’a kaybettirmek

2023-03-20
Sonraki Haber
Beyaz eşya fiyatları fırladı; evlenecekler ikinci ele yöneldi

Beyaz eşya fiyatları fırladı; evlenecekler ikinci ele yöneldi

Soylu: Daha hararetli günler gelecek

Soylu: Daha hararetli günler gelecek

Benzine zam

Benzine zam

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler