Dünyanın en büyük dijital film ve dizi platformu Netflix’in yeni dizisi Kulüp, dekoru, dönemi yansıtan konuları işlemesi, oyunculukları, hikayesi, Türkiye’deki Yahudi toplumunun yaşam biçiminden kesitler sunması gibi birçok nedenle tartışılmaya devam ediyor.
Dizi hakkında birçok olumlu-olumsuz eleştiri kaleme alınırken, senarist, yönetmen ve yazar Gani Müjde ise konuya çok daha farklı bir açıdan yaklaşarak, Türk televizyonculuğu eleştirisinde bulundu. Müjde’ye göre Kulüp Kore uyarlaması dizilerle dolu televizyonculara ders verdi.
‘DERS OLMUŞ KULÜP DİZİSİ’
Twitter hesabındaki paylaşımlarında Gani Müjde, Kulüp’ün Netflix’in şu ana kadar Türkiye’de yaptırdığı en hacimli iş olduğunu kaydederek, “Yönetmenlik, oyunculuk, sanat ve senaryo dünya sineması ölçeğinde. Suya sabuna dokunmayan saçma sapan Kore uyarlamalarıyla dolu televizyon dünyasına da ders olmuş Kulüp dizisi” yorumunda bulundu.
‘KORE’DEN ALDIĞIMIZ ÇOCUKSU HİKAYELERLE NEREYE KADAR’
“Bu kadar hikayemiz varken Kore’den aldığımız çocuksu hikayelerle nereye kadar gidecekti ki TV sektörü” diye soran Müjde, “Daha bir tane işid dizisi yazamadık. (İsveçliler yaptı biz yapamadık).Göçmen dizisi yazamadık. Sanki bu sorunlar hiç yokmuş, toplum bunları merak etmiyormuş gibi davranıyoruz” ifadelerini kullandı. Kanal yönetimlerinin yayınlar konusunda “ezberci” olduğunu savunan Gani Müjde, “‘Ne tuttu abi? Getir aynısından bi tane daha’ derdinde çoğu. Vizyon, trend takibi, yeni açılımlar hak getire” dedi.
‘RTÜK KARARLARI DRAMA EKİPLERİNİ SANSÜRE İTİYOR’
Müjde, bu durumun oluşmasına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) rolüne de işaret ederek, “Burada sıkı sansürlerle drama ekiplerini oto sansüre iten, dünya ile yarışmamıza engel olan RTÜK kararlarının da etkisi var elbet” dedi.