
Hakların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla kutlanan Newroz’a çok sayıda ilde yüzbinlerce kişi katıldı.
Diyarbakır başta olmak üzere Adana, Ağrı, Antep, Batman, Cizre, Dersim, Diyarbakır, Doğubeyazıt, Nusaybin, Urfa, Tatvan, Şırnak, Siirt, Van ve Yüksekova’da Newroz sabahın erken saatlerinde toplanan kalabalıklar tarafından kutlanıyor.
Diyarbakır’da Newroz kutlamaları, Bağlar’daki Newroz Parkı’nda yapılıyor. Alana girenlerden HES kodu istendi.
Newroz li her derê bi coşeke mezin tê pîrozkirin – ZINDÎ Newroz, dört bir yanda coşku ile kutlanıyor – CANLI #Newroz2021 https://t.co/dYIgKAiP2N
— HDP (@HDPgenelmerkezi) March 21, 2021
Geçtiğimiz yıllarda yüzbinlerce kişinin katılımına sahne olan Diyarbakır Newroz’una bu yıl da yüksek katılım var.
HDP’den yapılan açıklamada “Partimizi kapatacaklarmış, milyonların kalbinden nasıl sökeceksiniz? O biraz zor işte. HDP halktır, halk burada!” denildi.

Newroz kutlamasına bu yıl HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Diyarbakır milletvekilleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve kentte bulunan birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Newroz için geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin Newroz alanına sefer gerçekleştirmemesinden dolayı, otobüs duraklarında uzun süre bekleyen gruplar, daha sonra Newroz alanına yürüdü. Kayyımın Newroz levhasını da Nevruz yaparak değiştirdiği görüldü.
Kürt kıyafetleriyle zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Newroz alanına gelen yüzlerce kişi, alan girişinde kurulan polis kontrol noktalarında bomba araması gerekçesiyle bekletildi. Alana girenlerden HES kodu istendi.
Newroz coşkusuyla herkese sevgiler, selamlar✌


















