BirGün Gazetesi’nin haberine göre, salgın nedeniyle işlerini kaybeden vatandaşlar ya da acil önlem paketlerinin hayata geçirilmesini bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak çünkü Meclis’te bu doğrultuda bir çalışma yok.
Habere göre, ilk gündem maddesi ‘teknoloji geliştirme bölgelerine ilişkin kanun teklifi’ olacak. Teklif, şirketlere ayrıcalıklar tanımayı öngörüyor.
Meclis’in bir başka gündemi ise, Türk tipi başkanlık sistemi ile Meclis çalışmalarının birbirine uyumunu öngören içtüzük değişikliği.
Hukuk reformu açıklamalarının ardından bu konudaki çalışma hazırlıklarını tamamlayan AKP, bu konudaki teklifi de kısa süre içinde Meclis’e sunacak.
2019 Yılı Kamu Denetçiliği Raporu’nun da oylanacağı TBMM’nin bir diğer gündem maddesi ise uluslararası anlaşmalar olacak. AKP’nin TBMM gündemine getirmeye hazırlandığı o anlaşmaların taraf devletleri, Gürcistan, Moldova, Filistin, Karadağ, Azerbaycan olacak.
Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen kamuya girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını yasalaştıracak kanun teklifi de TBMM Genel Kurulu’nun ‘öncelikli’ gündem maddeleri arasında yer alıyor. Yüksek Mahkeme’nin kararına göre güvenlik soruşturmasının yasal altyapısını oluşturmak isteyen AKP’ye karşı çıkan CHP, HDP ve İyi Parti temsilcileri, teklifin Genel Kurulu’ndan geçmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.