Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Gündem

Fincancı’dan mektup: Adli tıp uzmanı olarak değerlendirme yaptım

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklanmasına konu edilen kimyasal silah kullanımına dair adli tıp uzmanı olarak değerlendirme yaptığını belirterek, “Bir sonuca ulaşılması için yapılması gereken ileri incelemeleri ve buna dair uluslararası sözleşme ve kılavuzları andım” dedi.

2022-12-01
TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklanmasına konu edilen kimyasal silah kullanımına dair adli tıp uzmanı olarak değerlendirme yaptığını belirterek, “Bir sonuca ulaşılması için yapılması gereken ileri incelemeleri ve buna dair uluslararası sözleşme ve kılavuzları andım” dedi.

Fincancı’dan mektup: Adli tıp uzmanı olarak değerlendirme yaptım

Share on FacebookShare on Twitter
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, tutuklanmasına giden sürece dair mektup gönderdi. Fincancı’nın gönderdiği mektup, Twitter hesabından paylaşıldı.
Fincancı’nın mektubu şöyle: “Sizleri, bizleri seçerek verdiğiniz görevde geçirdiğimiz üç yıl boyunca çeşitli vesilelerle, yaşadığımız günlerde çalışma ortamlarımızda karşılaştığımızda tüm zorlukları, bu zorlukları aşmaya dair hep birlikte yapmaya çalıştıklarımızı, hekim olmanın değerini ve hekimlik değerlerimizi paylaştığımız mektuplar yazdım. Kimi zaman İlhan Berk’in şiirin gücüne atıfla söylediği, ‘Şiir, duvarcının elinden düşürdüğü tuğlanın yere düşmesinde değildir. Havada asılı kalmasındadır’ sözüne yaslanıp şiirleri yardıma çağırdığım mektuplarıma bir yenisini cezaevinden eklemek zorunda kaldım.
HEKİMLİK MESLEĞİNDE YARATILAN TAHRİBAT
Burada ancak günün ikinci yarısında elime geçen gazetede, tıp fakültelerindeki başarı sırasının kaygı verici değişimine dair bir haber vardı bugün. Öğrenciliğimden itibaren 42 yılımı geçirdiğim İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki başarı sıralamasında 2020’de görülen 2 bin 817 sayısı, 2022 yılında 4 bin 30’a düşmüştü. Pek çok tıp fakültesinde gözlenen bu düşüş, hekimlik mesleğimizde yıllar içinde yaratılan tahribatın ne denli büyük olduğunu bir kez daha hissettirdi. ‘Kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde’ diyor ya İsmet Özel, belli ki yaşatmak suçu da bize kalmış.
HEKİMLİK DEĞERLERİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA
Bu süreçte sizlerle birlikte tıp eğitiminden sağlık ortamına; çalışma ortamımızdan mesleğimizin değersizleştirilmesine kadar pek çok olumsuzluğa karşı hekimlik değerlerimizi, etik ilkelerimiz ışığında koruyup geliştirebilmek için olağanüstü bir çaba sarf ettik. ‘Emek Bizim Söz Bizim’ diyerek yollara çıktık, haklarımız için hep birlikte mücadele ettik. Elbette kimi eksikliklerimiz, yetemediklerimiz oldu. Eleştiriniz bizim için hep kıymetli ve yol göstericiydi. Bilmelisiniz ki Merkez Konseyi olarak bu eleştirileri hep hissetmeye çalıştık ve çalışıyoruz.
‘İNSAN OLAN YERLERİM ACIYOR’
Ek ödeme adı altında hekimler arasında eşitsizlikleri daha da derinleştiren, emekliliğimizi açlık sınırının altına alan mahkum eden, bizleri güvencesizliğe terk edip mesleki bağımsızlığımızı bir nebze de olsa koruyabildiğimiz muayenehanelerimizi işlevsizleştiren, sağlık ortamındaki olumsuzlukları üzerimize yıkıp bizleri şiddetle baş başa bırakan bu amansız yıkımın ortasında cezaevinde olmak, yanı başınızda çabalarınıza katılamamak bana daha da ağır geliyor. Birhan Keskin’in deyişiyle, ‘…insan olan yerlerim çok ağrıyor.’ Ancak her birinizin katkısıyla, meslek örgütümüzün bu sürecin gereklerini yerine getireceğinden hiç kuşkum yok. Cezaevinde olsam bile benim de elimden gelen çabayı göstereceğimden hiç kuşkunuz olmasın.
ADLİ TIP UZMANI OLARAK DEĞERLENDİRME
Cezaevinde tutulmama gerekçe gösterilen, ayrıntısını daha sonra sizlerle paylaşmayı arzu ettiğim, canlı yayındaki ifadelerimin değişik nedenlerle yanlış anlamalara yol açtığının farkındayım. Katıldığım yayında, daha önce izlediğim bir videoda gözlemlediğim bazı tıbbi belirtilere dair, bu alanda çalışan bir adli tıp uzmanı olarak bir ön değerlendirme yaptım. İddialara ilişkin olarak bir sonuca ulaşılması için yapılması gereken ileri incelemeleri ve buna dair uluslararası sözleşme ve kılavuzları andım.
Bu çerçevede sürdürülen karalamaların meslek örgütümüze yönelik saldırıya dönüştürülmesi karşısında, doğal olarak örgütlü mücadelemizin daha da güçlendirilmesi için hem benim hem de Merkez Konseyi’mizin gereken adımları atacağından hiçbir kuşkunuz olmamasını dilerim.
Tutuklanma sürecim ve cezaevinde olduğum bu dönemde dayanışmanızı duvarların ardında da yüreğimde hissettiğimi bilmenizi isterim.
Tüm meslektaşlarımın sıcaklığıyla en kısa sürede kucaklaşmak dileklerimle.”
Etiketler: Şebnem Korur FincancıttbTürk Tabipleri Birliği
ShareTweetShare
Önceki Haber

30 yıllık tutuklu cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı

Sonraki Haber

MetroPOLL’ün son seçim anketi: Cumhur İttifakı’nın oyu aylar sonra düşüşe geçti

BENZER HABERLER

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturma kapsamında belirlenen bin 431 şüpheliden 317'si tutuklandı, 314 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.
GENEL

Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı 317’ye yükseldi

2023-03-25
Birleşmiş Milletler, hem Rus hem de Ukrayna güçlerini savaş esirlerini yargısız infaz etme suçlaması yöneltti. BM yetkilisi Bogner, Rus tarafının 25, Ukraynalıların ise 15 yargısız infaz gerçekleştirdiğini dile getirdi.
DÜNYA

BM’den Rusya ve Ukrayna’ya yargısız infaz suçlaması

2023-03-25
Antakya’da depremin beşinci günü anne ve babasının cenazesini enkazdan çıkarmaya çalışırken yanındaki dört kuzeni ile “yağmacı” oldukları iddiasıyla jandarma ve polis tarafından alıkonulan Suriyeli H., görüntülerin, “Vur ki vatan sağ olsun” şarkısıyla TikTok’ta paylaşıldığını gördükten sonra Suriye’ye dönmüştü.
GENEL

Cenazelerini ararken “yağmacı” diye görüntüleri paylaşılan Suriyeliden suç duyurusu: Darp edildik, biz yağmalandık

2023-03-25
Ukrayna'daki silahların yakın gelecekte uluslararası alanda oluşturabileceği riskler için uyarılarda bulunan uzmanlar, tarihten ders alınması gerektiğini savundu, önlem alma çağrısı yaptı.
DÜNYA

Ukrayna uyarısı: “Anarşi cephaneliğine dönüşebilir”

2023-03-25
AKP’nin seçim öncesi asgari ücrette artışa gitmeyi planladığı öne sürüldü.
Ekonomi

AKP, seçim öncesi asgari ücrete zam yapabilir: İşte kulislerde konuşulan ilk rakam

2023-03-25
Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar, bu yılın ilk 3 ayında yapılan anketlere göre AKP'nin 5 puan kaybettiğini söyledi.
GENEL

Metropoll: AKP, ocak ayından mart ayına kadar 5 puan kaybetti

2023-03-25
Sonraki Haber
"Cumhur İttifakı’ndaki bu düşüş, muhalefeti erken zafer havasına sürüklememeli”

MetroPOLL’ün son seçim anketi: Cumhur İttifakı’nın oyu aylar sonra düşüşe geçti

"Bu rakamın altını kabul etmemiz mümkün değil"

Türk-İş, asgari ücret için "kırmızı çizgimiz" diyerek rakam verdi: Bu miktarın altında olursa masada olmayız

İşte renkleri, tarifeleri ve daha pek çok detay...

İstanbul'un minibüsten dönüşecek yeni taksileri nasıl olacak?

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler