Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Gündem

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında ne biliniyor?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

2023-01-01
aEski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında ne biliniyor?

Share on FacebookShare on Twitter

Memleketi Bursa’da toprağa verilen Ateş cinayeti hakkında neler biliniyor?

Çukurambar’da vuruldu

Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıda Sinan Ateş bacaklarına ve başına isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, Selman Bozkurt omzundan yara aldı. Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara Valiliği, Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında, 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir.” ifadesine yer verildi.

Cenazesi, Bursa’da toprağa verildi

Ateş’in naaşı cumartesi günü Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’ndeki babaevine getirilerek ailesi, yakınları ve komşularından helallik alındı.

Kalabalık bir grubun katılımıyla tekbir getirilerek dua edilmesi sonrasında cenaze, Ulu Cami’ye götürüldü.

Cami bahçesinde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Sinan Ateş’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze aracına konulan Ateş’in naaşı, yol boyunca yürüyen kalabalık grubun eşliğinde Emir Sultan Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum,” yorumunda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından Ateş için taziye mesajı yayınladı.

Eski MHP’li Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ise “Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşim, Hain ve kahpece bir pusuyla şehit edilmiştir. Katillerin Allah belasını versin. Ruhu şad, Mekanı Cennet olsun inşallah,” açıklamasında bulundu.

MHP ve Ülkü Ocakları taziye mesajı yayınlamadı

Ateş’in suikastı sonrası Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir taziye mesajı gelmemesi dikkat çekti.

2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır almış ve  partiden ayrılanları eleştirmişti. Ateş 2020 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa etmişti.

Ateş, istifasını Twitter’dan şu sözlerle duyurmuştu: “Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.”

Kulislerde ise Ateş’in yaşadığı görüş ayrılıkları sonucu görevi bırakmak zorunda kaldığı konuşulmuştu.

Etiketler: Sinan Ateş
ShareTweetShare
Önceki Haber

Evcil hayvanlara çip uygulamasında yasal süre doldu, sokağa terk edilmeler arttı

Sonraki Haber

2022’de 1000 TL ne oldu?

BENZER HABERLER

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısını 1014'e yükseldiğini duyurdu. Deprem 10 ilde yıkımına neden oldu.
Gündem

Fuat Oktay: Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 1541 kişi yaşamını yitirdi

2023-02-06
Adıyaman merkezde vatandaşlar, yakınlarını enkaz altından kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışırken yetkililerden henüz kimse bölgeye gelmediği için arama kurtarma çalışmaları başlamadı.
Gündem

Adıyaman: Ulaşım yok, vatandaşlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyor

2023-02-06
Kahramanmaraş merkezli iki depremde AFAD'ın verilerine göre 2834 bina yıkıldı. BBC Türkçe, yıkılan bazı binaların öncesi-sonrası görüntülerini hazırladı.
Gündem

Türkiye iki büyük depremle sarsıldı: İşte bazı binaların öncesi-sonrası

2023-02-06
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından açıklama yaptı.
Gündem

Kılıçdaroğlu: AFAD’dan randevu talebinde bulundum, henüz bir dönüş olmadı; nedenini gayet iyi biliyorum

2023-02-06
Kahramanmaraş Elbistan'da depremle birlikte birçok ev yıkıldı. İlçe'de birçok kişi enkaz altında kaldı. Çocukları enkaz altında kalan bir annenin ise yoldan çevirdiği birine çocuklarını çıkarması için ikna etmeye çalıştığı anlar kamera tarafından kaydedildi.
Gündem

Elbistan’da çocukları enkaz altındaki anne: “Çocuklarımı çıkar, gitme”

2023-02-06
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından 50 ülkeden yardım teklifinde bulunulduğunu açıkladı.
Gündem

AFAD: Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 50 ülkeden yardım teklifinde bulunuldu

2023-02-06
Sonraki Haber
2022 yılında BIST 100 endeksi yüzde 196,57, altının gram fiyatı yüzde 40,22, dolar/TL yüzde 41,77, avro/TL de yüzde 32,92 artış gösterdi.

2022’de 1000 TL ne oldu?

Yeni yılda pek çok kişi hayatlarını değiştirecek sözler veriyor.

Yeni yıl sözlerinizi tutmanın beş yolu

Yeni yılla birlikte e-ticarete ilişkin düzenlemeler içeren kanun ve konaklama vergisi ile eğlence vergisinin yanı sıra esnafı ve reel sektörü de ilgilendiren birçok yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

1 Ocak'ta hangi düzenlemeler yürürlüğe girdi?

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler