Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, iki öğrencinin tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği belirtildi.
Açıklamada, ”Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan 2 şüphelinin tutuklanması, 2 şüpheliye ise konutunu terketmeme adli kontrolü uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.
Öğrencilere ifadelerinde savcılık tarafından “Sergiyi kim düzenledi, resimlerin gönderildiği mail hesabını kim kullanıyor, resimleri seçen bir komite veya seçici herhangi biri var mı sen bunlardan biri misin?” soruları soruldu. Öğrencilere polis ifadesinde ise ‘sanat sergisi hakkında bildiklerinizi anlatın’ ve ‘Şahmeran motifli Kabe resmi hakkında ne düşünüyorsun?’ gibi sorular sorulduğu öğrenildi.
Boğaziçi Dayanışması Doğu Demirtaş ve Selahattin Uğuzeş isimli iki öğrencinin tutuklandığını duyurdu.
Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan ikisi tutuklandı, ikisi ev hapsiyle serbest bırakıldı!
Tutuklamalar, baskılarla sesimizi kısacaklarını düşünenler iyi bilsinler ki; TESLİM OLMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ!#BogaziciTeslimOlmayacak#LGBTİHaklarıİnsanHaklarıdır pic.twitter.com/wqWLj3vxve— Boğaziçi Direniyor (@direnbogazici) January 30, 2021