Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa GENEL

Zam geldi, haftalardır ‘yok’ denen ilaçlar ortaya çıktı

Gece yarısı gelen yüzde 36'lık zammın ardından haftalardır 'yok' denilen ilaçlar, firmaların 'stok' listelerinde görünmeye başladı.

2022-12-14
Gece yarısı gelen yüzde 36'lık zammın ardından haftalardır 'yok' denilen ilaçlar, firmaların 'stok' listelerinde görünmeye başladı.

Zam geldi, haftalardır ‘yok’ denen ilaçlar ortaya çıktı

Share on FacebookShare on Twitter

Tüm ilaçlara zam kararı sonrası eczacılar daha önce piyasada bulunamayan ilaçlara stok gelmeye başladığını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam geldi. İlaçlara gelen bu zammın ardından haftalardır piyada bulunmayan birçok ilacın, ilaç firmalarının stoklarında görünmeye başlaması dikkat çekti.

Sol Haber’in aktardığına göre; eczacılar haftalardır bulunamayan ilaçların ecza depolarında görünmeye başladığını dile getirdi. Boyun Eğmeyen İlaç Emekçileri’nden Eczacı Cem Kılınç, “Resmen halkın sağlığı üzerinden pazarlık yapılıyor. Yöneticilerin kayıkçı kavgası yurttaşı mağdur ediyor” dedi.

İlaç firmalarının namussuzluğunu da bir kenara not edin.
Sermayenin kar hırsı ile ülke ekonomisini altüst eden yöneticilerin kayıkçı kavgasında saklanan ilaçlar bir gecede ortaya çıktı..
Halktan ilaç kaçıran,"kâr edemediğinde" insanların ölmesinde beis görmeyen bu düzen değişmeli pic.twitter.com/2opVLrB2bp

— Cem Kılınç (@kcemeren) December 14, 2022

‘ECZA DEPOLARINDA İLAÇ YOK DENİYORDU, ZAM SONRASI GELMEYE BAŞLADI’ 

Cem Kılınç şöyle konuştu:

“Daha önce Şubat ayında yaşadığımız bir sorundu bu. Bu yıl o kadar öne çekildi ki Kasım ayında karşı karşıya kalmış olduk ilaç yoklukluğuyla. İnsanlar uzun süre ilaçlarını temin edemedi, çocuklarına antibiyotik alamadı. Bu durum artık halk sağlığını etkiler boyuttaydı. Eczacılar da bu nedenle isyandaydı. Ecza depolarında da ilaç yoktu.

Krizin asıl sebebi ilaçta euro kurunun 7,86’da kalmasından dolayı ilaç şirketlerinin yeterince kâr edemediklerini gerekçe göstererek ilaçları piyasaya sunmamasıydı. İlaçlar yok değildi. Devletle şirketlerin perde arkasındaki pazarlığı nedeniyle yurttaşlar ilaçlara ulaşamamış oluyor. Birileri yeterince kâr edemiyor, devlet de yurttaşın ilaca erişememesini pek de umursamamış görünüyordu. ‘Bu kadar önemli bir iş kamu eliyle neden yapılmaz, kamu neden bu kadar stratejik de olan bir ürünü üretmez?’ bu soruları sormalıyız.

İlaçlar piyasada olmadığı sürede biz eczacılar bulamadığımız ilaçları ecza depolarının web sayfalarında olan ‘yok listem’ dediğimiz bir yere kaydediyoruz. Böylelikle yalnızca eczacıların giriş yapabildiği bu platformda ürün geldiğinde bize uyarı gelebiliyor. Zam sonrası daha önce bulamadığımız birçok ilacın depoya gelmeye başladığını gördüm. Bu durum halkın sağlığına özel sektörün de yaklaşımını da gösteriyor aslında. Resmen halkın sağlığı üzerinden pazarlık yapılıyor. Yöneticilerin kayıkçı kavgası yurttaşı mağdur ediyor. Düşünsenize itfaiyenin özelleştirildiğini… İlaçta yaşanan sıkıntı böyle bir şey.”

Etiketler: ilaçİLAÇ KRİZİstokzam
ShareTweetShare
Önceki Haber

Almanya Başbakanı Scholz: Balkan ülkelerinin AB’ye katılımı bizim çıkarımıza

Sonraki Haber

Danimarka’da 40 yıl sonra ilk kez sağ-sol koalisyonu kuruluyor

BENZER HABERLER

Galatasaray Meydanı’nda ters kelepçeyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları serbest bırakıldı
Gündem

Ters kelepçeyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest

2023-06-03
CHP’de bugün yapılan ve beş saatten uzun süren Parti Meclisi toplantısında kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.
Manşet

CHP’de beş saatlik Parti Meclisi toplantısından kurultay kararı çıktı

2023-06-03
Cumartesi Anneleri, gözaltılara rağmen Galatasaray Meydanı’nda eylemlerini sürdürmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Gündem

Cumartesi Anneleri: Galatasaray Meydanı’ndan vazgeçmeyeceğiz

2023-06-03
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ederek 2028’e kadar sürecek görevine başladı
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ederek 2028’e kadar sürecek görevine başladı

2023-06-03
Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in 2023'ün başından beri işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da 112 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu.
DÜNYA

BM: İsrail, 2023’ün başından beri Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da 112 Filistinliyi öldürdü

2023-06-03
Hasta tutuklu babası Mehmet Emin Özkan’a refakat eden ve geçtiğimiz gün tahliye edilen Ahmet Özkan, babasının tecrit altında olduğunu ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirtti.
GENEL

Refakatçisi olduğu tutuklu babasının durumunu anlattı

2023-06-03
Sonraki Haber
Danimarka'da kasım ayında yapılan parlamento seçimlerinden sonra 6 hafta süren pazarlıklar sonucu ülkede kırk yılın ardından ilk defa bir sağ-sol koalisyonu kurulacak.

Danimarka'da 40 yıl sonra ilk kez sağ-sol koalisyonu kuruluyor

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran bankalar için belirlenen yüzde 5'lik döviz pozisyonun son derece makul olduğunu belirterek hesaplama değişikliği sonrası bankaların yabancı para genel pozisyonlarının yeni hesaplama şekline göre yüzde 2-2,5'e gerilediğine dikkat çekti. Aran, döviz pozisyonlarının hesaplanmasıyla ilgili değişikliği bankaların talep ettiğini belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran: BDDK'nın son döviz düzenlemesini bankalar talep etti

IŞİD'e silah taşıyan TIR'ların sevkiyatını yöneten eski üsteğmen Güneş'in Gülen cemaati davalarında gizli tanık olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Savcı Fidan'la sık sık görüşen Güneş hakkında gizli tanık olarak görevi bittikten sonra 2021'de dava açılmış.

IŞİD’e silah taşıyan üsteğmen ‘cemaat’ davalarında gizli tanık yapılmış

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler