Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa GENEL

Kılıçdaroğlu: Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız, şikâyetleri anında AFAD’a bildireceğiz

2023-02-08
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan bölgede vatandaşlarla bir araya gelmeye bugün de devam etti. Kılıçdaroğlu, "Halk Koordinasyon Merkezleri'ni kuracağız, şikâyetleri anında AFAD'a bildireceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu: Halk Koordinasyon Merkezleri'ni kuracağız, şikâyetleri anında AFAD'a bildireceğiz

Share on FacebookShare on Twitter

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem felaketini yaşayan bölgede vatandaşlarla bir araya gelmeye bugün de devam etti. Kılıçdaroğlu, “Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız, şikâyetleri anında AFAD’a bildireceğiz” dedi.

Dün Adana, İskenderun, Hatay, Samandağ ve Arsuz’a giden Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, bugün sabah saatlerinde Osmaniye’den, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlar, acılarına ortak olan Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’na, şikayetlerini ve taleplerini aktardı.

Kılıçdaroğlu, Pazarcık ilçesinde enkaz yakınında yaptığı açıklamada, “Her yerde şikayetler aynı: ‘Yardım var. Makinalar geldi. Bekliyorlar. Yeteri kadar eleman yok. Çalışmıyorlar. Dolayısıyla koordinasyon yok’ diye bir şikayet var. Biz şimdi Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız. Genel Merkez’le bağlantılı olacak bunlar. Şikayetler anında AFAD’a ve ilgili birimlere aktarılacak” şeklinde konuştu. Kahramanmaraş ziyaretinde İmamoğlu’nun yanına gelen bazı depremzedeler de, “Burada insanlar çaresizlikten öldü Başkanım. Vallahi bunu lütfen duyurun. Ben, İstanbul’da size oy vermedim ama bunu duyurun” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İBB Başkanı İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Osmaniye’nin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kurulan depremzede kampını ziyaret etti.

Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan heyet, Nurdağı ilçe merkezinde de enkaz kaldırma çalışmalarına tanıklık etti. Bazı vatandaşlar ilgisizlikten yakınarak, arama-kurtarma çalışmalarının yetersizliğinden şikâyet etti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, Nurdağı’ndaki incelemelerin ardından depremin merkez üssüne yakın bir konumda bulunan İslahiye ilçesine geçti. Bazı vatandaşlar, İmamoğlu’na sarılarak, yaşadıkları acıyı paylaştı.

Enkaz bölgesindeki inceleme sırasında da bir vatandaş, Kılıçdaroğlu’ndan yardım talebinde bulundu. Hatay’ın Hassa ilçesine herhangi bir yardım ekibinin gelmediğini söyleyen vatandaş, “Çok evler yıkılmış. Orada hiçbir ekip yok. Sizin sesimizi duyurarak oraya bir ekip yönlendirmenizi istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu da vatandaşa, yanında bulunan büyükşehir belediye başkanlarının konuyla ilgileneceğini aktardı.

Vatandaştan İmamoğlu’na, “sesimiz olun”

“Başkanım, bizim sesimiz olun. Şehri yağmalıyorlar Başkanım. Asayiş de yok şehirde”  

“Düne kadar devlet denen bir şey yoktu burada. İnsanlar kendi imkanlarıyla mücadele ediyor. Biz şu anda cenazelerimizi almak istiyoruz, cenazemizi de alamıyoruz. Kendi imkanlarımız, gücümüz buna yetmiyor. Düne kadar hiçbir şey yoktu burada. Dayım ve yengem şu anda enkaz altında. Kurtaramıyoruz. Bu da bizi daha da bitiriyor.”

“Deprem oldu, saat 5’te yola çıktım. Akşam 8’de buraya ulaştım. Bugün 3’ncü gün. Annem, babam, kız kardeşim içeride. Yardım ekipleri de yeni geldi.”

İmamoğlu, “Hatay’daydık. Bize, İBB olarak orayı sorumluluk verdiler. Oradan buraya geldik ki, ‘Neyi tamamlayabiliriz?’ AFAD’la konuşuyoruz bunu” ifadesini kullandı.

“Ben İstanbul’da size oy vermedim ama”

“Burada insanlar çaresizlikten öldü Başkanım.” “Vallahi bunu lütfen duyurun. Ben, İstanbul’da size oy vermedim ama bunu duyurun.”

-Önemli değil.

-Nerede oturuyorsun?

-Ümraniye.

-İnşallah güzel haber alırsın.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve büyükşehir başkanlarının Kahramanmaraş’taki bir başka durağı ise 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssü Pazarcık ilçesi oldu. Pazarcık’ta heyete, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Genel Başkan yardımcıları Ali Öztunç ve Muharrem Erkek de dahil oldu.

Kılıçdaroğlu, ilçedeki bir enkazda devam eden arama-kurtarma çalışmalarına tanıklık ederken, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Ben, buraya Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla beraber geldim. Onlar da alan gördüler. İhtiyaçlar anında giderilmeye çalışıldı. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar zaten. Baktık ki, biraz aksama var. Büyük aksamalar var ve bu aksamaları düzeltmek lazım. ‘Halk Koordinasyon Merkezleri’ kuralım dedik, AFAD’a yardımcı olmak için. Zaten genel merkezde bir koordinasyon birimimiz var. Onlar, aldıkları bütün şikayetleri AFAD’a aktarıyorlar. Ama benim Hatay’da da gördüğüm, Osmaniye’de de gördüğüm, Maraş’ta da gördüğüm, şimdi Adıyaman’a gideceğiz, büyük ihtimalle orada da benzer tabloyu göreceğiz; aynı şikayet var: ‘Yardım var. Makinalar geldi. Bekliyorlar. Yeteri kadar eleman yok. Çalışmıyorlar. Dolayısıyla koordinasyon yok’ diye bir şikayet var. Biz şimdi Halk Koordinasyon Merkezleri’ni kuracağız. Genel merkez’e bağlantılı olacak bunlar. Şikayetler anında AFAD’a aktarılacak, ilgili birimlere aktarılacak. Aynı zamanda tabii yardımlarda da ciddi bir sorun var. Yardımların dağıtımında da ciddi bir sorun var. Onun için de genel merkezde zaten Hacer Foggo’nun başkanlığında bizim bir birimimiz vardı. O birimi tekrar aktive edeceğiz ve deprem konusunda da çalışmalarını isteyeceğiz. Böylece, her aşamada bir şekliyle var olan sorunları bir an önce çözmek ve gidermek istiyoruz. Hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var: Türkiye zengin ve güçlü bir ülke. Ve bizim belediye başkanlarımız şu anda gerçekten tümü seferber olmuş durumdalar en küçüğünden en büyüğüne kadar. Ben, büyükşehir belediye başkanlarımla geldim. Onların ekiplerinin nasıl çalıştığını gördüm. Nasıl müdahale ettiklerini gördüm. İnsanları nasıl kurtardıklarını gördüm. Dolayısıyla bu çerçevede elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Halkın bundan emin olmasını isterim.”

Etiketler: kemal kılıçdaroğlu
ShareTweetShare
Önceki Haber

Yakınlarına ulaşılamayan çocuklara koruyucu aile olmak için e-Devlet’ten başvurulabilir

Sonraki Haber

Borsa İstanbul, işlemlerin 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verdi

BENZER HABERLER

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların pusuladaki yerleri belli oldu
GENEL

Cumhurbaşkanı adaylarının pusuladaki yeri belli oldu

2023-04-01
Cumartesi Anneleri, Kêrboran’da 31 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Necir Acar’ın akıbetini sorarak faillerin cezalandırılmasını talep etti.
GENEL

Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen Nezir Acar’ı sordu

2023-04-01
Mevcut koruma yasasına rağmen ülkede pek çok kadın cinayeti işlenirken, 6284 sayılı kanunun değiştirilmesi halinde kadınların evlerinde, çocuklarının gözünün önünde şiddete uğramaya devam edeceği, cinayetlerin artacağı ifade ediliyor
GENEL

Kadınlardan 6284’ün tartışılmasına tepki: “Üzerimizden siyaset yapmayın, oy devşirmeyin, bizi rahat bırakın”

2023-04-01
HDP'li Hüda Kaya, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sıkmayın canınızı sayın başkan! Ayakkabıyla girilen o yerde seccade neden serili? Yıkanır temizlenir hepsi bu. Dini imani para saray ve saltanat olup camileri postalarıyla basanların çığırtkanlıklarına kimse aldırış etmiyor artık" dedi.
GENEL

Hüda Kaya’dan Kılıçdaroğlu’na destek: Camileri postalarıyla basanların çığırtkanlıklarına kimse aldırış etmiyor artık

2023-04-01
Akşener, "Yargının tarafsız, bağımsız, objektif, korkusuz olması lazım. Bunu sağlamak çok kolay. Siyasetçi parmağını sallamaktan vazgeçecek. Sadece hukukun üstünlüğünü kabul edeceksin. Mesela, bana soruyorlar; 'Hesap soracak mısın?' Kişisel olarak nefret ettiğim o kadar çok insan var ki ama ben siyasetçi olarak intikam alamam. Böyle bir şey olamaz. Bugün bu yapılıyor diye ben onu yapamam." dedi.
GENEL

Akşener: Ben siyasetçi olarak intikam alamam

2023-04-01
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Devlet şeffaf olmak zorundadır çünkü milletin parasını toplar, harcadığı para milletin parasıdır. Milletin parasını milletin çıkarı için, memleketin, devletin çıkarı için kullanırsınız. Bireysel çıkar için parayı kullandığınız andan itibaren başka bir dünya olur." dedi.
GENEL

Kılıçdaroğlu: Devlet şeffaf olmak zorunda

2023-04-01
Sonraki Haber
Borsa İstanbul, Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verdi. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Borsa'da işlemlerin durdurulması eleştirilere neden olmuştu.

Borsa İstanbul, işlemlerin 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak ‘Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik’ gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar

Sinan Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı, cinayeti üstlendi, isim vermedi: “Sinan ile kişisel husumetim vardı”

Sinan Ateş’in katil zanlısı Eray Özyağcı, cinayeti üstlendi, isim vermedi: “Sinan ile kişisel husumetim vardı”

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler