Gümüşhane Karatoprak Madencilik’te çalışan Kani Enön (32) geçtiğimiz 20 Eylül’de şantiyede tamir ettiği iş makinesinin kepçe kovasının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Enön’ün, KHK’yla meslekten ihraç edilen polis olduğu, mahkeme tarafından göreve iade edildiği halde mesleğe başlatılmadığı ortaya çıktı.
Kani Enön’ün avukatın Mesut Can Tarım, twitter hesabındaki paylaşımlarında konuya ilişkin bilgileri paylaştı.
‘İADE EDİLDİ, GÖREVE BAŞLATILMADI’
Enön’ün Gülen cemaatiyle ‘irtibatlı/iltisaklı’ olduğu gerekçesiyle ihraç edildiğini belirten Tarım, “Emniyet Personeli Müvekkilim Kani Enön Ceza Yargılamasında beraat etmiş Ancak; 375 Sayılı KHK ile iltisak/irtibat gerekçeleri ihraç edilmişti. İdare Mahkemesi kendisi hakkında göreve iade kararı vermesine rağmen Süleyman Soylu ve bağlı teşkilatı göreve başlatmadı” diye yazdı.
‘VEBALİ, MAHKEME KARARINI UYGULAMAYANLARIN ÜZERİNDEDİR’
Enön’ün ailesinin geçimini sağlamak için maden şantiyesinde çalıştığını kaydeden avukat Tarım, “Küçücük bebeği ise babasız kaldı. Bu vebal İçişleri Bakanı ve Mahkeme Kararını uygulamayan hukuksuz rütbelilerin üzerindedir” dedi.
Emniyet Personeli Müvekkilim Kani Enön Ceza Yargılamasında beraat etmiş Ancak; 375 Sayılı KHK ile iltisak/irtibat gerekçeleri ihraç edilmişti. İdare Mahkemesi kendisi hakkında göreve iade kararı vermesine rağmen Süleyman Soylu ve bağlı teşkilatı göreve başlatmadı. Ailesinin + https://t.co/WwZGsySh7q
— Av. Mesut Can TARIM (@mcthukuk) September 28, 2022
Tanımayan bir çete düzeni ile karşı karşıyayız. Aleni aleni Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar ve hiçbir yaptırımı bulunmamakta. Devlet hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Ailenin tarif edilemez bu acısını artık hiç bir karar geri getiremez. Çok üzgünüm…
— Av. Mesut Can TARIM (@mcthukuk) September 28, 2022
‘DEVLET HİÇ BU KADAR AYAKLAR ALTINA ALINMAMIŞTI’
Avukat Mesut Can Tarım, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bırakın adli yargının vermiş olduğu beraat Kararını, İdari yargı kararını dahi tanımayan bir çete düzeni ile karşı karşıyayız. Aleni aleni Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar ve hiçbir yaptırımı bulunmamakta. Devlet hiç bu kadar ayaklar altına alınmamıştı. Ailenin tarif edilemez bu acısını artık hiç bir karar geri getiremez. Çok üzgünüm…”
Bir İdare Hukukçusu olarak üzülerek belirteyim ki, bu olay -tıpkı benzer pekçok olay gibi- bu ülkede adil yargılanma hakkının ve AY md.138/4’ün hiçbir anlamı ve geçerliliğinin kalmadığını,yargı kararlarının bir kağıt parçasından ibaret olduğunu birkez daha ortaya koymuştur. https://t.co/Z7wYsTIVSm
— Metin Günday (@MetinGnday) September 28, 2022
‘BU OLAY, YARGI KARARLARININ KAĞIT PARÇASINDAN İBARET OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR’
İdare hukukçucusu Meti Günday ise konuya ilişkin, “Bir İdare Hukukçusu olarak üzülerek belirteyim ki, bu olay -tıpkı benzer pekçok olay gibi- bu ülkede adil yargılanma hakkının ve AY md.138/4’ün hiçbir anlamı ve geçerliliğinin kalmadığını, yargı kararlarının bir kağıt parçasından ibaret olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” yorumunda bulundu.