Çömez, beraberinde iki avukatla birlikte Londra’da BAE Büyükelçiliği’ne giderek BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan’a bir mektup bıraktı.
Halk TV‘nin haberine göre; mektupta, Sedat Peker’e uygulanan dijital tecritin kaldırılması talep edildi. Çömez, “Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye’de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli şeyler” diyerek, Peker’in konuşması için izin istedi.
Çömez, yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyerek, “Umarız Türkiye’de hukuk olması gerektiği gibi işler ve Sedat Peker eğer kendisi ile ilgili davalarda hesap vermesi gereken şeyler varsa verir ya da hukukun gereği neyse o yapılır ama sahip olduğu bilgileri, Türkiye ve Türk devleti alır kullanır” dedi.
Ne olmuştu?
Peker, uzun bir süre BAE’de Youtube üzerinden videolar yayınlamış, o videolarda siyaset-mafya ilişkilerine ilişkin önemli iddialar ortaya atmıştı.
İddiaların hiçbiri yalanlanmazken, birçoğu bağımsız gazetecilerin araştırmaları ya da tanık ifadeleriyle doğrulanmıştı. Peker, video yayınlamaya geçen yaz son vermişti.
Bu süreçte Türkiye ve BAE istihbaratlarının görüşme halinde oldukları belirtilmiş ve iki ülke normalleşmesinde Peker’e mutlak tecrit uygulanmasının pazarlık unsurlarından biri olduğu öne sürülmüştü. Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BAE’ye gitmiş, Peker ise söz konusu ziyarette kendisinin iadesine ilişkin talebin ele alındığını söylemişti.