Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa Ekonomi

"Karadeniz'de müjde verildiği tarihten bu yana doğalgaz 9 kez zamlandı"

2022-05-08
"Karadeniz'de müjde verildiği tarihten bu yana doğalgaz 9 kez zamlandı"
Share on FacebookShare on Twitter

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karadeniz’de bulunduğu açıklanan doğalgaz kullanıma sunulmadan yurttaşların kullandığı doğalgaza yüzde 100 oranında zam yapıldığını belirtti. Akın, 20 ay önce verilen müjdelerin zam olarak döndüğünü savundu.

 

Ahmet Akın, yaptığı açıklamada, Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğuna ilişkin verilen müjdenin üzerinden geçen 20 ayda enerji faturalarına yapılan zamlara dikkat çekti.

 

Karadeniz’deki doğalgaz müjdesinden bugüne kadar yurttaşın kullandığı doğalgaza yüzde 100 oranında zam yapıldığını vurgulayan Akın, açıklamasında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Ağustos 2020 tarihinde duyurduğu Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğu müjdesinin ardından vatandaşın indirim beklentisi hayal oldu. Müjdenin verilmesinden bu yana geçen 20 aylık sürede vatandaşın akaryakıt, elektrik ve doğalgaz faturaları katlanarak arttı. Bu sürede iktidarın yanlış kararlarıyla birlikte alım gücü düşen vatandaş için enerji faturaları ağır bir yük oluşturmaya başladı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yılın başında, ‘2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz’den çıkan gazı kullanmış olacağız. Hem vatandaşımız kazanacak hem de devletimiz kazanmış olacak. Kendi gazımız olduğu için daha ekonomik olacak şüphesiz’ açıklamasında bulunmuştu. Doğalgazın ekonomik olacağı söylemi de yapılan zamların ardından geçerliliğini yitirdi.

 

“Müjde verildikten sonra doğalgaz 9 kez zamlandı”

 

Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesinin verildiği Ağustos 2020 tarihinden bu yana konutlara yapılan son zamla birlikte doğalgaz toplamda 9 kez zamlandı. Konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesine 1 Ocak 2021’den itibaren Haziran 2021’e kadar her ay yüzde 1’er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zam yapıldı. 2022 yılı içinde ise 1 Ocak’ta yüzde 25 ve son olarak 1 Nisan’da yüzde 35 oranında artış yapıldı. Buna göre; müjdenin verildiği Ağustos 2020’den bu yana konut tarifesi toplamda yüzde 100 oranında zamlanırken faturalar ikiye katlandı.

 

AK Parti iktidarı doğalgazın 2023 yılında evlerde kullanılmaya başlanacağı vaadinde bulunurken yapılacak yatırımla ilgili devlet yardımı kararında proje süresi 2021 yılından itibaren 11 yıl olarak gösterildi. Devlet yardımı kararına göre yatırımın 2032 yılında biteceği belirtilirken 2023 yılında günlük 10 milyon metreküp gaz akışı kış döneminde günlük gaz ihtiyacının neredeyse 30’da birine denk gelmektedir.

 

“Enerji zamları hayat pahalılığını artırıyor”

 

Saray iktidarının enflasyonla mücadele edildiği söylemine karşın enerji kalemlerine yapılan zamlar hayat pahalılığını daha da artırıyor. Doğalgazda konut tarifesinin yanı sıra sanayi tarifesine yapılan zamlar ise tüm sektörlerde üretim maliyetlerini artırdığı için iğneden ipliğe bütün ürünlere zam olarak yansıyor. Vatandaşlarımız sanayiye yapılan doğalgaz zamlarını çarşı, pazar ve marketlerde alışveriş yaparken de dolaylı olarak ödüyor. TÜİK verilerine göre enflasyonun yüzde 70’e dayanmasının gerekçesi de enerji fiyatlarındaki fahiş artıştan kaynaklanırken son 20 ayda sanayi tarifesine yapılan zam 4 kattan daha fazla oldu.”

ShareTweetShare
Önceki Haber

Nagehan Alçı: Fotoğraf üzerinden İmamoğlu'na saldıranların hiçbiri siyasal rejimin muhalifi değil, zihinsel olarak Devlet'in hizmetkârları!

Sonraki Haber

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 1-1 beraberlikle sonuçlandı

BENZER HABERLER

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan dizel ve sıvı yakıt (fuel-oil) gibi çeşitli rafineri petrol ürünlerine yönelik ithalat yasağı ve bu ürünlere tavan fiyat uygulaması bugün itibarıyla başladı.
Ekonomi

Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması başladı

2023-02-05
Dünya Bankası verilerine göre Türkiye, gıda enflasyonunda dünya beşincisi oldu.
Ekonomi

Dünya Bankası, gıda enflasyonu verilerini açıkladı: Türkiye dünya beşincisi

2023-02-05
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan "İstanbul'da yaşam maliyeti" verilerini paylaştı. "İstanbul'da yaşam maliyeti 2021 Aralık ayından 2022 Aralık ayına kadar yüzde 112 arttı" diyen İmamoğlu, "Yine 2022 Aralık ayında İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti tam 27 bin 596 lira" ifadelerini kullandı.
Ekonomi

İstanbul’da yaşam maliyeti yüzde 112 arttı, 27 bin TL’yi aştı

2023-02-05
FAO, küresel gıda fiyatlarının Ocak ayında da düştüğünü açıkladı. Türkiye’de ise son 3 ayda gıda fiyatları yüzde 16,79’a kadar arttı.
Ekonomi

Dünya genelinde düşen gıda fiyatları Türkiye’de arttı

2023-02-03
ABD'nin Türkiye’yi Rusya’ya ambargoyu delecek ihracatlar için uyardığı belirtildi. Bloomberg'in haberine göre, Avrupa Birliği ile ABD’den başka yetkililerin de önümüzdeki haftalarda bu konuyu görüşmek için Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.
Ekonomi

ABD’den Türkiye’ye Rus yaptırımları uyarısı

2023-02-03
IMF'den,'Merkez bankaları faizlerin daha uzun süre daha yüksek kalması yaklaşımına bağlı kalmalılar' yaklaşımı geldi.
Ekonomi

IMF: Faiz daha uzun süre yüksek kalmalı

2023-02-03
Sonraki Haber
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 1-1 beraberlikle sonuçlandı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi 1-1 beraberlikle sonuçlandı

ABD’den Rusya’nın en büyük bankasına ve televizyon kanallarına yaptırım

ABD’den Rusya’nın en büyük bankasına ve televizyon kanallarına yaptırım

Depp – Heard davası: İftira ile suçlanan eski eş hangi iddiaları ortaya koydu?

Depp - Heard davası: İftira ile suçlanan eski eş hangi iddiaları ortaya koydu?

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler