AKP Lapseki Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ilçedeki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’ne “okul temsilcisi” atandı.
Çanakkale Aynalı Pazar gazetesinin aktardığı habere göre, atamayı Gençlik Kolları Başkanı Burhan Kaya sosyal medya hesabından paylaştı. Kaya, paylaşımında “Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisesi Ak Parti okul temsilciliği görevine A.Ç. atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, konudan haberlerinin olmadığını söyledi. Yılmaz, “Lapseki Ak Parti, herhangi bir alanda veya başka bir parti herhangi bir alanda liselere resmi bir öğrenci ataması veya bu konuda bizimle irtibata geçmesi söz konusu olamaz. Böyle durum söz konusu ise bizim bir bilgimiz yok. Hiç bir siyasi partinin bizim liselerimizde veya okullarımızda herhangi bir atama, görevlendirme vs. yapması söz konusu değil. Böyle bir şey varsa da neye göre yapmışlar bilgimiz yok” dedi.
Eğitim-iş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, böyle bir durumun yasal olmadığını söyledi.
Mantaş, kişinin okuldan uzaklaştırma cezası alması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Böyle bir şey yasal değil. 18 yaşını doldurmuş kişiler derneklere, partilere her ne kadar üye olabilirse de eğer orta öğretim kurumunda okuyorsa bir kişi ilgili orta öğretim yönetmeliği 164’ncü maddesi bu konu ile ilgili net. Bu okuldan uzaklaştırma ile ilgili sonuç gerektirir. Bu yapılan şey yasal değildir.”