
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Harkov’un bombalanmasını bir savaş suçu olarak nitelendirdi.
Harkov’daki konut binalarını hedef aldığından şüphelenilen patlama sonucu Ukrayna İçişleri Bakanlığı onlarca sivilin öldüğünü açıkladı.
Volodimir Zelenskiy, Harkov’un merkezindeki son saldırıdan önce yaptığı yorumlarda, sivillerin kasten hedef alındığına dair görgü tanıklarının ifadeleri olduğunu söyledi.
Zelenskiy, gece geç saatlerde Ukrayna halkına hitaben yaptığı konuşmada, “Açıkça bir savaş suçuydu. Barışçıl bir şehir. Barışçıl yerleşim alanları. Askeri tesisler yok. Düzinelerce görgü tanığı kaydı, bunun tek seferlik hatalı bir vuruş değil, kasıtlı olarak insanları yok etmek üzere yapılmış olduğunu kanıtlıyor. Ruslar nereye ateş ettiklerini biliyorlardı.” dedi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, Ukrayna’da savaş suçları veya insanlığa karşı suçların işlendiğine inanmak için “makul bir temel” olduğuna inandığını söyledi ve Rusya’nın işgali hakkında soruşturma başlattı.
Bölgeden fotoğraflar sabah saldırısının Özgürlük Meydanı’ndaki devlet dairelerine verdiği hasarı gösteriyor.
Kuzeydoğudaki Harkov şehrinde, son birkaç gün içinde ağır çatışmalar ve hava bombardımanları yaşandı.1,6 milyon kişinin yaşadığı Harkov, Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri.
Harkov ülkenin savunma ve teknoloji üretimi için önemli bir kent. Bir tank fabrikası ve çok sayıda teknoloji şirketi dahil olmak üzere Ukrayna’nın en önemli endüstrilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.


















