Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa DÜNYA

NATO Genel Sekreteri’nden deprem açıklaması: Müttefikler Türkiye’ye destek seferber ediyor

2023-02-06
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’de 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası müttefiklerin destek için seferberliğe geçtiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri'nden deprem açıklaması: Müttefikler Türkiye'ye destek seferber ediyor

Share on FacebookShare on Twitter

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’de 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası müttefiklerin destek için seferberliğe geçtiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Türkiye’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temas hâlinde olduğunu bildirdi.

Stoltenberg, “NATO müttefikleri destek seferber ediyor” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok ülkenin başkentinden Türkiye için taziye mesajı yayımlandı. 

ABD, İsrail, Mısır, Yunanistan ve Pakistan gibi ülkeler, depremin ardından Türkiye’ye yardım için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şimdiye kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu” bilgisini verdi. AFAD, saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Soylu depremin ardından, “Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler: depremJens StoltenbergKahramanmaraş
ShareTweetShare
Önceki Haber

Türkiye’deki 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası AB’den kurtarma ekipleri gönderiliyor

Sonraki Haber

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu

BENZER HABERLER

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Moskova ziyaretinin ikinci gününde Rusya ve Çin’in “kapsamlı stratejik ortaklar” ve “güçlü komşular” olduğunu söyledi, ülkesinin bu stratejik ortaklığa her açıdan öncelik vereceğini vurguladı.
DÜNYA

Çin lideri Şi Cinping’den Moskova’da dünyaya mesaj: Rusya stratejik ortağımız, güçlü komşumuz

2023-03-21
İsrail meclisi, işgal altındaki Batı Şeria’daki dört İsrail yerleşim yerine dönüşün önünü açan düzenlemeyi onayladı. İsrail’in en sağcı hükümeti olarak nitelendirilen hükümetin hamlesi Filistinlilerin tepkisini çekti.
DÜNYA

Netanyahu hükümetinden tartışmalı yerleşim yeri hamlesi

2023-03-21
Uluslararası Yazarlar Birliği'nin 2022 raporuna göre, geçen sene dünya genelinde 115 yazar baskı ve şiddete maruz kaldı, 10 yazar da öldürüldü. PEN, 2022 yılında öldürülen gazeteci sayısının ise 68 olduğunu duyurdu.
DÜNYA

PEN: 115 yazar baskı ve şiddet gördü

2023-03-21
İngiltere'de Londra Metropolitan Polisine yönelik yayımlanan raporda, teşkilat "kadın ve çocukları korumada başarısız" ve kurumsal olarak "ırkçı ve kadın düşmanı" olmakla itham edildi.
DÜNYA

Rapor: Londra polis teşkilatı, kurumsal olarak ‘ırkçı ve kadın düşmanı’ 

2023-03-21
Afrika ülkesi Kenya'da hayat pahalılığına karşı önceki gün düzenlenen şiddetli protestolarda 238 göstericinin gözaltına alındığı ve 31 polis memurunun da yaralandığı açıklandı.
DÜNYA

Kenya’da hayat pahalılığına karşı protestolar: 238 kişi gözaltına alındı, 31 polis yaralandı

2023-03-21
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım’ın kuzeyinde, demiryoluyla taşınan Rus seyir füzelerinin imha edildiğini açıkladı.
DÜNYA

Ukrayna’dan Kırım açıklaması: Rus seyir füzeleri imha edildi

2023-03-21
Sonraki Haber
Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, deprem nedeniyle yayınladığı videoda yardım çağrısında bulundu. Ağlayarak yardım çağrısında bulunan Demirel "Yardım gönderin Allah rızası için, lütfen" diyerek sesini duyurmaya çalıştı.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki depremde AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesinin enkaz altında olduğu duruldu.

AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi enkaz altında kaldı

Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden tavsiye karar: Depremden etkilenen vatandaşların borçları ötelenecek

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler