Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa DÜNYA

Johnson, polisin ceza kesmesinin ardından parlamentoda özrünü tekrarladı, muhalefet lideri 'utanmaz adam' dedi

2022-04-20
Johnson, polisin ceza kesmesinin ardından parlamentoda özrünü tekrarladı, muhalefet lideri 'utanmaz adam' dedi
Share on FacebookShare on Twitter

Geçen hafta Johnson, 19 Haziran 2020’de doğum günü olması dolasıyla Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen bir etkinlik nedeniyle para cezasına çarptırılmıştı.

 

Böylece Johnson, İngiltere tarihinde yasaları çiğneyen ilk başbakan oldu. Hatta kendi koyduğu kuralları çiğnemesi dolayısıyla daha ağır bir şekilde eleştirildi.

 

Geçen hafta parlamentonun Paskalya tatilinde olması nedeniyle, Salı günü milletvekillerine ilk defa seslenen Johnson, yanlış bir şey yaptığını düşünmediğini tekrarladı.

 

“Bu benim hatamdı ve hiçbir gerekçe öne sürmeden özür diliyorum” diyen Johnson, “İngiltere halkının başbakanlarından daha iyi bir performans beklemelerinin hakları olduğunu” da ekledi.

 

Johnson, Ukrayna’yı Rusya’ya karşı savunmak görevini ise layığıyla yerine getireceği belirtti.

 

Perşembe günü milletvekilleri Başbakan’ın parlamentoyu yanıltıp yanıltmadığına dair bir oylama düzenleyecek. Aralık ayında yaptığı açıklamalarda Johnson koronavirüs kurallarını hiçbir şekilde delmediğini söylemişti.

 

Parlamentoyu bilerek yanıltmak başbakan ve bakanların uyması gereken kurallara aykırı.

 

Buna göre, bu kuralı delen bakanın ya da başbakanın istifa etmesi gerekiyor, muhalefet milletvekilleri de Johnson’ın istifa etmesi yönünde çağrı yapıyor.

 

Johnson, parlamentoyu bilerek yanıltıp yanıltmadığına dair sorulara ise “Hayır” yanıtını verdi.

 

İşçi Partisi lideri: ‘Utanmaz adam’

 

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Başbakan Johnson için “utanmaz adam” ifadesini kullandı.

 

Starmer, “Britanya halkının fedakarlıklarına saygı duymuyor. Utanmaz adam” dedi.

 

Starmer, tüm partilerden milletvekilleri tarafından eleştirilmesi nedeniyle, Johnson’ın özrünün “şakadan ibaret” olduğunu söyledi.

 

İngiltere’nin Ukrayna politikasına bütün partilerin destek verdiğini, Johnson’ın yerine gelecek herhangi bir Muhalefet Parti milletvekilinin bu politikaları uygulayabileceğini belirtti.

 

Starmer, parlamentoda yaptığı konuşmada koronavirüs kuralları yüzünden ölüm döşeğindeki sevdiklerinin yanında olamayan kişileri hatırlattı ve Muhafazakar Parti milletvekillerine liderlerini görevden almaları gerektiğini aktardı.

 

Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Johnson, “zor bir zamanda ülkenin önceliklerini yerine getirme” işine devam etmek istediğini söyledi.

 

“Kabine Odası’ndaki toplanmanın kuralların ihlali anlamına gelebileceğinin aklına gelmediğini” belirten Johnson şöyle devam etti:

 

“Bunun benim hatam olduğunu tekrar ediyorum ve bunun için kayıtsız şartsız özür dilerim. Halen sürmekte olan polis soruşturmasının sonucuna saygı duyuyorum.”

 

Starmer ise Johnson’ın özürünü “samimiyetsiz” bulduğunu dile getirdi.

 

Ayrıca başbakanın “dürüst olmadığını” söyleyen Starmer, Avam Kamarası Başkanı Sir Lindsay Hoyle’un milletvekillerinin birbirlerini sahtekarlıkla suçlamasının kurallara aykırı olduğu yönündeki uyarısının ardından sözlerini geri aldı.

 

Maliye Bakanı’na da ceza kesildi

 

Başbakanlık Konutu’nda koronavirüs kısıtlamalarına aykırı toplanmaların düzenlendiği ilk defa Aralık ayında İngiltere basınına yansımıştı.

 

Ocak ayında ise bu toplanmaların kimilerinde Johnson’ın da olduğu ortaya çıkmıştı. Bu, kamuoyunda ‘partygate’ adı verilen bir skandala yol açtı.

 

O dönemde Johnson’ın kendi partisi Muhafazakar Parti’den bu duruma sesini çıkaranlar olsa da bu sefer Ukrayna savaşı dolayısıyla tepki sınırlı oldu.

 

Çoğu Muhafazakar Parti milletvekili, son dönemde yaşananlar karşısında Johnson’a destek verse de partiden Mark Harper, parlamentoda istifa etmesi gerektiğine yönelik çağrıda bulundu.

 

Harper aynı zamanda Twitter’da paylaştığı mektup ile Johnson hakkında parti içinde güvenoyu yoklaması düzenlenmesi için talepte bulunduğunu açıkladı.

 

Ayrıca Maliye Bakanı Rishi Sunak’a da aynı toplaşma dolayısıyla polis para cezası kesti.

 

Johnson ve Sunak, istifa etmeyeceklerini açıklamıştı.

 

Polisin toplaşmalara yönelik soruşturması devam ediyor; kimileri Johnson’a daha çok ceza kesilmesini bekliyor.

 

Diğer yandan Başbakan Johnson kıdemli müsteşar Sue Gray’den ayrı bir soruşturma yürütmesini istemişti.

 

Sue Gray raporunun tamamını, Londra Emniyet Müdürlüğü’nün soruşturması tamamlandıktan sonra açıklayacak.

 

Başbakanlık Konutu’nda Boris Johnson için organize edilen doğum günü partisine katıldıkları gerekçesiyle polis tarafından para cezasına çarptırılanlar arasında, Başbakan Boris Johnson’ın eşi Carrie Johnson da bulunuyor. Carrie Johnson da kamuoyundan özür diledi.

 

Adaletten sorumlu devlet bakanı Simon Wolfson görevinden partygate yüzünden istifa etti.

 

Şimdiye kadar partygate dolayısıyla polis 50 kişiye ceza kesti.

ShareTweetShare
Önceki Haber

THY’de huzur hakkına yüzde 190 zam, ‘kazanımları’ eski seviyesine taşımış

Sonraki Haber

Almanya, Ziraat Bankası'nı 'kara para aklama yasasıyla ilgili talebe uymadığı için' denetlemeye aldı

BENZER HABERLER

Almanya'da hükümet, ülkeyi nitelikli iş gücü için daha cazip hale getirmeyi hedefleyen yasa tasarısını onayladı. Puanlama sistemine dayalı Fırsat Kartı'yla Almanya'ya geldikten sonra da iş aranabilecek.
DÜNYA

Almanya’ya iş gücü göçünü kolaylaştıran yasa kabineden geçti

2023-03-29
Pakistan’da mahkeme, Ağustos 2022'de bir kadın yargıcı tehdit ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasına katılmayan eski Başbakan İmran Han hakkında tutuklama kararı verdi.
DÜNYA

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han hakkında yeniden tutuklama kararı verildi

2023-03-29
Moskova ile Stockholm arasındaki NATO üyeliği gerilimi, İsveç'i tehdit eden Rus Büyükelçi'nin açıklamalarının ardından tırmandı.
DÜNYA

İsveç ile Rusya arasındaki NATO gerilimi tırmanıyor

2023-03-29
İskoçya'da bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) lideri seçilerek ülkenin ilk Müslüman başbakanı olan Hamza Yusuf, bugün yemin ederek görevine başladı.
DÜNYA

İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı Hamza Yusuf yemin ederek göreve başladı

2023-03-29
İngiltere hükümeti, sığınmacıları oteller yerine, daha ucuza mal olacak gemiler, tekneler ve eski askeri üslere yerleştirmeyi planlıyor.
DÜNYA

İngiltere’den sığınmacılar için ‘ucuz yerleşim’ planı: Oteller yerine teknelere ve eski kışlalara gönderilecekler

2023-03-29
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede büyük protestolara neden tartışmalı yargı düzenlemesinden vazgeçmesini isteyen ABD Başkanı Joe Biden'a "İsrail egemen bir ülke" diye yanıt verdi.
DÜNYA

Netanyahu, tartışmalı yargı düzenlemesinden vazgeçmesini isteyen Biden’a tepki gösterdi: ‘İsrail egemen bir ülke’

2023-03-29
Sonraki Haber
Almanya, Ziraat Bankası'nı 'kara para aklama yasasıyla ilgili talebe uymadığı için' denetlemeye aldı

Almanya, Ziraat Bankası'nı 'kara para aklama yasasıyla ilgili talebe uymadığı için' denetlemeye aldı

Sözcü yazarı Toker: AKP'nin mart ayı örtülü ödenek harcaması 15 bin 450 kişinin bir yıllık asgari ücretine denk

Sözcü yazarı Toker: AKP'nin mart ayı örtülü ödenek harcaması 15 bin 450 kişinin bir yıllık asgari ücretine denk

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa'yı katladı: Yıllık artış yüzde 60

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa'yı katladı: Yıllık artış yüzde 60

Please login to join discussion
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler