Hayatın bir gerçeği haline gelen sosyal medyanın yaygın kullanımından mutluluk duyduklarını dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu alanda yapılan yatırımlarla Türkiye’nin Afrika ülkeleri seviyesinden Avrupa’nın ilk 10 ülkesi arasına girdiğini anlattı.
“İnternet ilaca benziyor, ayarını kaçırınca zehirliyor”
Yıldırım, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk 5 ülke arasında yer aldığını ifade ederek, “İnternet, çaya çorbaya limon gibi. Çok faydalı bir şey ama ayarını kaçırdığınız zaman ilaca benziyor, tedavi edecekken zehirliyor” dedi.
İnternetin zararlı etkilerine dikkati çeken ve bu konuda toplumu korumak istediklerini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
“Biz diyoruz ki ‘sosyal medya sorunsuz medya değildir’, gerçek hayatta ne suçsa, sanal dünyada da aynı şeyler suçtur. Vatandaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Kimse, ‘ben yazarım bir şey, çekilirim kenara’ demesin. O tuşa elinizi attığınız zaman, kaybolmuyor, iz bırakıyor. Önünde sonunda o gelir sizi bulur. O yüzden dikkatli olacağız, kimsenin hakkına, hukukuna tecavüz etmeden, suç teşkil edecek paylaşımlar yapmadan, sosyal medyayı olabildiğince geniş kullanalım ama başkalarına zarar vermeyelim.”
“Siber ortamın anayasası olacak”
Yıldırım, Türkiye’nin Avrupa Komisyonu Siber Suçlar Komisyonu’na taraf olduğuna dikkati çekerek, sosyal medya, internet, siber suçlar için her ülkenin ayrı ayrı kanun yapmayacağını, bir metin üzerinde anlaşılacağını dile getirdi. Komisyona taraf ülkelerin, uzlaşılan metine uyacağını belirten Yıldırım, “Bu metin sosyal medyanın, internetin, siber suçların, siber ortamın anayasası olacak. Herkes oraya bakacak, ona göre bu suçtur, değildir, şu işlem yapılsın, bu işlem yapılmasın diye karar alacak” dedi.
KAYNAK: Karar