Kanadalı’nın ilk Android temelli telefonu Priv, 2015 yılının Kasım ayında resmen tanıtılmıştı. Amerika’nın en büyük servis sağlayıcıları AT&T, T-Mobile ve Spring, Priv’i Şubat ayında kontratlı olarak pazarlamaya başlayacak.
John Chen’in açıklamaları, BlackBerry 10’nun ölüm fermanına işaret etmiyor. İcra Kurulu Başkanının ilk hedefi markayı yeniden ayağa kaldırmak. Bu başarılırsa, geliştirilmiş BB 10 işletim sistemli cihazlar ardı ardına gözler önüne serilecek. Amaç Kanadalı teknoloji devinin elini güçlendirmek yönünde.
John Chen’in ifadesine göre, söz konusu yeni cihazlar bekleneni veremezse, firmanın sektörden çekilmesi ciddi anlamda gündemde.
Geçmişin teknoloji efsanesi, 2009 ve 2014 arasında Apple ve Android’in inanılmaz yükselişi sırasında yerinde saymış ve zarar üstüne zarar açıklamıştı. Firma, 2015’de ise nispeten umut verip; 300 milyon dolar seviyesinde net gelir beyanında bulunmuştu. 2016 yılı ise üreticinin açık ara en kritik ekonomik periyodu olacağa benziyor. Zira gelecekteki tüm yatırımlar, bu senenin maddi tablosuna göre şekillenecek gibi.
Kanadalı firma, 2013 yılında da iflasın eşiğine gelmiş lakin Fairfax Financial liderliğindeki bir ekonomik birlik tarafından, 4.7 milyarlık nakit paranın enjekte edilmesiyle kurtarılmıştı. Bu anlaşmayla şirketin en büyük hissedarı da Fairfax Financial’ın hissedarları haline gelmişti.
Fairfax Financial, Kanada’nın en çok kar eden sigorta şirketlerinden biri konumunda. Şirketin sadece 2015 karı 2 milyar doların üstünde ve Kanada’da; sigortacılık haricinde bankacılık ve AR-GE çalışmaları yürütmesiyle tanınıyor. BlackBerry’nin halihazırdaki değerinin ise 3 milyar doların biraz üstünde olduğu öngörülüyor.