Manisa’nın Salihli ilçesinde halka hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Aysel Tuğluk’un ileri derecede demans hastası olmasına rağmen cezaevinde tutulup tedavisinin engellendiğini, aynı hastalıktan mustarip olan Çevik Bir’in ise tahliye edildiğini anımsattı.
Buldan, “Bir erkek bir Türk, tahliye edildi. Aysel Tuğluk’la aynı hastalığa sahip hiçbir farkları yoktu. Tek farkları vardı. Aysel Tuğluk Kürt ve bir kadındı. Çevik Bir erkek ve bir Türk’tü. Cezaevleri Siyasetçiyle doludur. Tahliyesi gerçekleşmiş insanlar tahliye edilmiyor. Bu hukuksuzluğun, vicdansızlığın kabul edilebilir bir yanı yok. Bunların hepsi Kürtlere ve HDP’ye düşmanlığınızdandır. Yemin ediyoruz ki sizi bu iktidardan göndereceğiz” dedi.
Buldan, “HDP sizlerle var HDP sizlerle daha da büyüyecek daha da genişleyecek. HDP artık bu ülkenin umudu yarınları, geleceği ve adaleti. Barışı, demokrasiyi tesis edene kadar sizlerle olmayan devam edeceğiz. Bizler bu ülkede Kürtlere Alevilere kadınlara gençlere zülüm eden Kürtler’i yok sayan Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını görmeyen iktidara karşı varız. Buradayız ve çözüm biziz diyerek yola çıktık. Bu ülkenin cumhurbaşkanı ‘sokağa çıkacak mecalleri kalmadı’ dedi. Ama biz kongrede gösterdik. HDP bu ülkeye, adalet, demokrasi ve insan haklarını getirecek. Evet, bu ülkede çözümün adı HDP’dir. Çünkü HDP bu ülkenin umududur. Biz bu sözü verdiğimiz için he gün iktidarın hedefi oluyoruz” dedi.
HDP’ye her gün kumpasların kurulduğunu söyleyen Buldan, HDP’nin hiçbir zaman diz çökmediğini ve diz çökmeyeceğini belirtti. Buldan devamla, “Bu ülkenin doğasını talan eden, beşli çeteye veren bir iktidar var. Herkesin bu iktidardan mutlaka çektiği bir şey var. Bu iktidar her gün zülüm uyguluyor. Hep birlikte bu iktidarı göndermek için buradayız. Hep beraber 7’den 70 durmadan çalışacağımızı ve bu seçimlerde iktidarı göndereceğimizi herkes bilsin. Size söz veriyoruz onları göndereceğiz. Bu ülke baskılar bitecek eşit bir yaşamın inşası gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
Kürtleri inkar etmek, dillerini yasaklamak için iktidarın her türlü oyunu oynadığını belirten Buldan, Kürt sorununun ülkenin en büyük sorunu olduğunu vurguladı. Buldan, “Kürt sorununu konuşarak, diyalog kurarak çözmek gerekir. Bu soru görmezden gelerek yok edemezsiniz. Çözmek yerine sayın Ocalan’a tecrit uygularsanız çözmek mümkün olmayacaktır. 3 yıllık çözüm sürecinde diyaloğun, çözümün ne kadar başarılı olduğunu hep birlikte gördük. O süreçte hiçbir annemizin göz yaşı dökülmedi, hiçbir gencimiz toprağa düşmedi. Böylesi bir süreçten sonra tecritle yok saymakla başaramayacaksınız” ifadelerini kullandı.
Buldan iktidara seslenerek, şöyle devam etti: “HDP’ yi bir binadan ibaret görebilirsiniz ancak HDP’nin ülkenin her tarafında var. HDP Karadeniz’de deresi ve suyu akan insanların yanındadır, Ege’de gede ormanları yanan vatandaşların yanındadır, Amed’te, Botan’da Serhat’ta dili yok sayılan Kürtlerin yanındadır. Her gün saldırı altında olan cemevlerinin yanındadır. Tecavüze, tacize uğrayan kadınların yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.”
Cezaevlerinde hukuksuzlukların olduğunu hatırlatan Buldan, Aysel Tuğluk ile aynı hastalığı olan Çevik Bir’in tahliye edildiğini ancak Aysel Tuğluk Tahliye edilmediğini hatırlattı. Buldan, “Başta Aysel Tuğluk olmak üzere cezaevlerinde hasta tutukluların olması insanlık suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bir erkek bir Türk, tahliye edildi. Aysel Tuğluk’la aynı hastalığa sahip hiçbir farkları yoktu. Tek farkları vardı. Aysel Tuğluk Kürt ve bir kadındı. Çevik Bir de erkek ve bir Türk’tü. Cezaevleri Siyasetçiyle doludur. Tahliyesi gerçekleşmiş insanlar tahliye edilmiyor. Bu hukuksuzluğun, vicdansızlığın kabul edilebilir bir yanı yok. Bunların hepsi Kürtlere ve HDP’ye düşmanlığınızdandır. Yemin ediyoruz ki sizi bu iktidardan göndereceğiz” diye konuştu.