Atrvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi’nde bakır madeni açmak isteyen şirketin araçlarını engellemek için başlatılan eylem sürüyor
Halkın yolu kapatmak için bıraktığı araçlar, güvenlik güçleri tarafından çekiciyle kenara alındı, kamyonlar da vinç yardımıyla kaldırıldı.
Polisin araçları çekip yolu açarak ilerlemesi üzerine, direniş için bu kez yaklaşık 200 metre yukarıda taş, odun ve çöp tenekeleriyle barikatlar kurdu. Yaklaşık 300 kişilik grup, sabah saatlerinden itibaren ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları atarak barikatın arkasında beklemeye başladı.
BÖLGEYE EK GÜVENLİK GÜCÜ
Cerattepe yolunun açılması için 6 ilden gelen çevik kuvvet ekiplerine ek olarak bu sabah bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi geldi. Çevik kuvvete takviye olarak gelen polislerin yanı sıra Erzurum’dan da bir askeri birliğin olay yerine uzak bir bölgede konuşlanması dikkat çekti.