AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkezi’nde Siyaset Akademisi toplantısının açılışında konuştu. Son günlerde kadın, çocuk ve sosyal yaşamla ilgili tepki çeken açıklamalar yapan “din adamları” hakkında Erdoğan, “Ben Diyanet İşleri Başkanı değilim cumhurbaşkanıyım” dedi.
Dün yaptığı “İslam güncellenmeli” ifadesine açıklık getiren Erdoğan, “Birileri sosyal medyada konuşmaya başladı. Siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse ben onu söylemeye devam edeceğim. Kitabımızın, İslam’ın hükümlerini sağa sola evirip çevirmeye hakkınız yok. Bu tür gözlüklerle bakarak, dinimize fatura kesmeye de hakkınız yok” ifadesini kullandı.
“Bizim ilahiyatçılarımız, Dinayet İşleri Başkanlığı’mız, meydanı ‘FETÖ’ gibi alçaklara bıraktılar, toplum bu hale geldi” diyen Erdoğan, “Bu bize örnek olmayacak da hangisi bize örnek olacak” diye konuştu.
Erdoğan, şunları kaydetti:
“Birilerinin çıkıp hayatın gerçekleri ile ilgisi olmayan sözler edip kafaları karıştırması yanlıştır. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir. Bu tartışmanın en çarpıcı örnekleri son günlerde kadınlar konusunda yaşanıyor. Ülkemizde pek çok örneğini gördüğümüz bir tehdit ortamında insanlar neye itimat edeceğini elbette şaşırıyorlar.
Bu konularda konuşma yetkisi benim değil. Ben Diyanet İşleri Başkanı değil, Cumhurbaşkanıyım. Bir insan olarak dinime getirilen bu zafiyete de tahammülümüz yok. Burada bildiğimizi, inandığımızı da söylemek zorundayız. İnşallah şu anda Başbakan Yardımcımız da burada, Din İşleri Yüksek Kurulumuz, Diyanet İşleri Başkanımız alanı boş bırakmamalı. Bu tür adamlar konuşur, alanı boş bırakırsa ortaya böyle zaaflar çıkar.
İlahiyatçılarımızın, muteber alimlerimizin ise ya sesleri çıkmıyor ya da sesleri duyulmuyor. Ya da korkuyorlar. Niye korkuyorsun be kardeşim? Çıkacaksın gerçek neyse söyleyeceksin.Hiç kimsenin dinimizi böyle karikatürize etmeye hakkı yoktur.
“Biz dinde reform aramıyoruz”
Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Ama çıkıp da kadınlarla ilgili, yaşlılarla ilgili konuşmaların İslam’a getirdiği lekeyi görmezden gelemez. Türkiye’de din eğitim ve öğretiminin sağlıklı bir temel üzerinde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç var. FETÖ tecrübesi bu bakımdan çok önemlidir. Bizim ilahiyatçılarımız, Dinayet İşleri Başkanlığımız, bunlar meydanı FETÖ gibi alçaklara bıraktılar, toplum bu hale geldi. Bu bize örnek olmayacak da hangisi bize örnek olacak.
“Sosyal medyada konuşmaya başladılar, bu fakiri korkutamayacaksınız”
Birileri sosyal medyada konuşmaya başladı. Siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse ben onu söylemeye devam edeceğim. Kitabımızın, İslam’ın hükümlerini sağa sola evirip çevirmeye hakkınız yok. Bu tür gözlüklerle bakarak, dinimize fatura kesmeye de hakkınız yok.
Bu örgütlerin arkasında falanca var, filanca var yaklaşımı… Arkasında kim olursa olsun ortada çözülmesi gereken ciddi bir mesele vardır. 160 ülkede çalışıyorum diyor. Arkasında ne kadar İslam düşmanları varsa onlar arkasında. Dert ümmeti bölmek. İslam’ı bölmek. İslam’ı parçalamak. Bunlara asla zemin hazırlamamız gerekiyor.
Ömrünü İslam’a adamış ilim adamları ile bu meselenin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu konuda ilgili kurumlarımızın ve muteber ilim adamlarımızın daha cesur davranmasını rica ediyorum. Aksi halde hep birlikte çok büyük bir vebal altında kalacağımız açıktır.”