
Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan bir sergide üzerinde Kabe’nin de olduğu bir resmin yer almasının ardından iki öğrenci tutuklanmıştı. Üniversite öğrencileri, bugün saat 17.00’de Güney Kampüs kapısının önünde, arkadaşlarının tutuklanmasına ve “tüm antidemokratik uygulamalara” karşı eylem çağrısı yaptı.
İstanbul Valiliği de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 5 Ocak 2021 tarihinde alınan kararla koronavirüs salgını gerekçesiyle toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, açık hava toplantısı gibi etkinliklerin bir ay süreyle yasaklandığını hatırlattı.
Açıklamada, “Şehrimizde büyük bir gayret ve özveriyle sürdürdüğümüz salgınla mücadelenin kesintiye uğramaması için, bütün vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz… Bahsi geçen etkinlik çağrıları, halihazırda devam eden salgınla mücadele önlemlerimizi ihlal ederek, kamu sağlığını tehlikeye atacaktır” denildi.
‘Kabe figürlü görsel’ tutuklamaları
Boğaziçi Üniversitesi’nde Cuma günü öğrenciler tarafından hazırlanan bir sergide üzerinde Kabe’nin de olduğu bir resmin yer almasının ardından soruşturma başlatılmıştı.
İstanbul Valiliği haftasonunda “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak” suçlamasıyla beş kişinin gözaltına alındığını, iki kişinin de arandığını duyurdu.
Gözaltına alınanlardan biri serbest bırakılırken, ikisi tutuklandı, diğer ikisi de konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tutuklanan iki kişinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu açıklandı.


















