
Hürriyet’ten Aziz Özen’in aktardığı tuhaf olay taciz söz konusu olduğunda yaratıcılığın sınırlarının kolaylıkla zorlanabildiğini kanıtladı.
Ataşehir’de 3.5 aydır özel bir hastanede çalışan H.F., lojmanın balkonuna sürekli atılan meyve-sebzeli taciz mesajlarına dayanamayıp çalıştığı yerden ayrılmak zorunda kaldı.
31 Ağustos’ta polise şikayette bulunan H.F., olayı şöyle anlattı: “Ataşehir’deki özel hastanede 3.5 aydır çalışıyorum ve hastanenin lojmanının 3. katındaki dairesinde kalıyorum. Yaklaşık bir aydır farklı tarihlerde, oturduğumuz dairenin balkonuna, cinsel içerikli yazılar ile resimlerin olduğu ve çeşitli meyve ile sebzelere sarılı kâğıt ve peçete parçaları atılıyor. Biz bu durum ile ilgili hastane yönetimine bilgi verdik ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.”
‘Buzdolabından çıkmış gibiydi’
Son tacize şikayette bulunduğu günün gecesinde maruz kaldığını anlatan H.F., “En son 31 Ağustos 2017 günü saat 01.30 sıralarında ev arkadaşlarım ve ablamla birlikte oturduğumuz esnada evin üç farklı balkonuna farklı zaman aralığında eriğe sarılı iki adet not atıldı. Bir tanesi peçeteye yazılmıştı ve üzerinde, ‘hadi s….lim’ yazıyordu. Notu gören ablam, ‘Bu not hepinize mi yazıldı, yoksa size takık birisi mi var?’ dedi. Bu esnada bir tane daha not geldi. O notu da kontrol ettiğimizde üzerinde, ‘s… hepinizin, her tek’ yazılı ve erkek cinsel organı olduğunu düşündüğümüz bir resim vardı. Dışarıya baktığımızda hiç kimseyi göremedik ancak not kâğıtlarının sarılı olduğu meyveler soğuktu. Sanki buzdolabından yeni çıkarılmış gibiydi. Hemen hastane nöbetçi amirini aradık ve durum hakkında bilgi verdik. Kendileri gelip kontrol edip gittiler. Saat 04.40 sıralarında yine bir not geldi” dedi.
‘Komşu olabilir’
Notların eriğe sarılması yüzünden birbirlerine “Bu gelen notlar hep eriğe sarılı şekilde geliyor, keşke başka meyveye sarılsa, salatalık ya da patlıcan olsa…” diye takıldıkları sırada balkona salatalık ve patlıcan atıldığını söyleyen H.F., şöyle devam etti: “Kimin attığını görmedim ancak apartmanda yaşayan bir kişinin bunu yaptığını düşünüyorum. Bu notları yazarak beni taciz eden şahsın tespit edilmesini istiyorum. Kendisinden şikâyetçiyim.”


















