
Gergerlioğlu, “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi. Gergerlioğlu’nun namazını kılmasına ve kıyafetlerinin değiştirilmesine izin verilmedi.
İfadesi alınan Gergerlioğlu serbest bırakıldı.
Gergerlioğlu, kesinleşen cezasının infaz sürecinde ya HDP Genel Merkezi’ne ya da evine geçecek.
Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbetine başlayan Gergerlioğlu, saat 06.30 sularında polis tarafından gözaltına alındı. Gergerlioğlu’nun avukatlarıyla birlikte Kavaklıdere Karakolu’nda olduğu bilgisi paylaşıldı.
Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmediği, hâlâ “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.



















