Haberdar
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Haberdar
Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
Ana Sayfa SPOR

2. ve 3. Lig takımları futbola dönmek istemiyor

2020-06-21
2. ve 3. Lig takımları futbola dönmek istemiyor
Share on FacebookShare on Twitter

2-ve-3-lig-takimlari-futbola-donmek-istemiyor

Normalleşmenin bir parçası olarak 12 Haziran’da Süper Lig maçları ile başlatılan futbol liglerine, bu hafta TFF 1. Lig maçlarıyla devam ediliyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, TFF 2 . Lig ve 3. Lig ile Bölgesel Amatör Lig maçlarının ise 18 Temmuz’da başlayacağını açıklamıştı. 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği geçtiğimiz hafta TFF ile bir araya geldi ve maçların oynatılması hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. Alt liglerde yer alan kulüpler, federasyona yazılı olarak liglerin oynatılmaması yönündeki taleplerini iletti.

 

“TFF’nin sağlık protokolünü uygulayamayız”

 

Kırklarelispor ve TFF 2. Lig ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can’ın verdiği bilgiye göre ligdeki 89 kulüpten 79 kulüp liglerde kalan altı haftanın oynatılmaması yönünde görüş bildirdi. Kulüplerin, liglerin bu şekilde tescil edilip birincilerin şampiyon ilan edilmesi, üst lige yükselecek diğer takımların tek maç usülü play-off müsabakalarıyla belirlenmesi ve küme düşmenin olmaması yönündeki taleplerini TFF’ye ilettiklerini söyleyen Can, DW Türkçe’ye gerekçelerini detaylandırdı: “Ligler oynanacak ama bu şekilde tescil edilsin, az sayıda play-off maçları oynansın istiyoruz. Futbolcu kardeşlerimizin sağlığı önemli burada. TFF’nin yeni sağlık protokolünü kulüplerimizin uygulama şansı yok. Altı haftada 450 tane deplasmana gidilecek. Maddi durumlarımız da kötü. Deplasmana iki üç otobüsle gitmek zorundayız pandemiden dolayı. Son dönemde vaka sayıları da artışta. Biz bu sıkıntılarımızı ilettik. Ama bize oynayın derlerse çıkıp oynayacağız.”

 

Federasyonun hazırladığı yeni talimata göre kulüplerin stadyumlarını maçtan bir gün önce ve maçtan sonra dezenfekte etmeleri, maç günü görevli olan herkesin ateşlerini ölçmeleri, saha içinde yedek kulübesi ve saha kenarlarında 20 metre arayla dezenfektan bulundurmaları, soyunma odalarını fiziksel mesafe kurallarına göre düzenlemeleri, deplasman maçlarına birden fazla otobüsle gitmeleri, maç öncelerinde tüm personele Covid-19 ve PCR testleri yaptırmaları isteniyor.

 

TFF’nin 2. Lig ve 3. Lig’lerin başlangıcı hakkındaki kararı önümüzdeki hafta vereceğini ileten Volkan Can, federasyonun karar sürecinde yeniden başlayan Süper Lig’de oynanan ve bu hafta başlayacak TFF 1. Lig maçlarını gözlemlemek istediğini iletti. Can, maçların oynatılması kararının verilmesi durumunda TFF ve bakanlıklardan bu süreçte hem protokolü uygulama yönünden hem de ekonomik açıdan zarar gören kulüplere maddi destek temennilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

 

Cuma günü maçların tekrar başladığı TFF 1. Lig’de yer alan Akhisar Belediyespor Kulübü federasyonun salgın sürecinde uygulanmasını zorunlu tuttuğu sağlık protokolüne göre pazar günkü Altay maçından önce yapılan Covid-19 test sonuçlarını açıkladı. Kulüp, teknik direktör Yılmaz Vural, futbolcular Ergin Keleş ve Burhan Eşer’in yer aldığı toplam 12 kişinin test sonucunun pozitif olduğunu bildirdi.

 

Kulüp Başkanı Fatih Karabulut yayıncı kuruluş beIN Sports’a yaptığı açıklamada, test sonucu pozitif çıkanların hastanede karantinada olduğunu belirtirken maç iptal taleplerinin olmadığını iletti. TFF’nin salgın dönemi için çıkardığı yeni talimata göre, futbol takımları maç kadrosunda Covid-19 test sonucu negatif olan 14 oyuncu bulundurabildiği sürece maçların ertelenmesi ya da iptalinin talep edilmesi söz konusu değil.

 

Ören: Süreç bizi yıprattı

 

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Sinan Ören DW Türkçe’ye verdiği demeçte bu süreçte liglerin başlangıç tarihinin birden fazla kez ertelenmesinin olumsuz bir etki yarattığını söylüyor: “Bu girdapta en büyük sıkıntıyı oyuncular ve teknik ekip psikolojik olarak geçirdiğimizi düşünüyorum. Oturaklı bir plan yapıldığını düşünmüyorum. Bir tarih verildi, o tarihten sonra bir daha ertelendi, şu anda da ne olacağı belli değil. Bu da biraz yıprattı.”

 

TFF’nin hazırladığı protokolü, “2. ve 3. Lig kulüplerinin uygulaması çılgınlıktan başka bir şey değil çünkü uygulayamazlar” sözleriyle yorumlayan Ören, Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin maçlara tekrar başlayabilmesini hem bütçelerinin yeterli olması hem de stadyumlarının uygun fiziki koşullara sahip olmasına bağlıyor: “Yayın geliri elde edileceği için Süper Lig’i başlatmak zorunda kaldılar ama oyuncuların da istekli olarak oynadığını düşünmüyorum. İnsan hayatı her şeyden önemli ama şu anda bir gerçek ki bu profesyonel bir iş, işimizi yapmak zorundayız.”

 

Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Ören, ligde kalan altı haftanın oynanmayıp, yükselecek takımların play-off turu maçlarıyla belirlenmesini istediklerini ancak düşme tehlikesinde yer alan ve aralarında az puan farkı olan takımların da düşürülmesinin adaletsiz olacağını ifade ediyor. 32 yaşındaki kaleci, orta sıralarda yer alan ve ligde şampiyon olma ya da düşme ihtimali olmayan takımların maçlarının bu dönemde oynatılmasının gerekli olmadığını düşünüyor.

 

1928 Bucaspor’un genç oyuncusu Barış Sungur, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle verilen arada kendilerine verilen programı harfiyen uyguladığını, oynanacak maçlara hazır olduğunu, TFF 2. Lig ve 3. Lig maçlarının oynanması konusunda ise “Son altı haftayı oynatmak riskli bile deseler en azından play-off maçları oynanmalı” diyor.

 

Uçar: Hijyen kurallarını uygulayamayız

 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Van Spor’un teknik direktörü Feyyaz Uçar DW Türkçe’ye, Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarının futbol federasyonunun yeni sağlık talimatına uymasının daha kolay olduğunu ancak kendi takımı için bunun mümkün olmadığını ifade etti: “Devletimizin yaptığı tesisleşme hamlesi üst lig takımlarımızı rahatlattı. Alt ligler için aynı şeyi söyleyemeyiz. Bizim stadımızdaki trübün ve soyunma odaları prefabrik. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarını uygulamamız çok zor.”

 

Takım olarak bu arayı bireysel idmanlarla geçirdiklerini, 18 Temmuz’a kadar hazır olabileceklerini ileten Van Spor teknik direktörü Uçar, “Teknik heyet ve futbolcular olarak matematiksel şansı olan takımlar arasında hiç değilse play-off oynanarak liglerin sonlandırılmasını istiyoruz. Küme düşme olmaması taraftarıyız. Yine de mağduriyetler olacaktır. Ancak hepimizin fedakarlık yapma zamanıdır. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız.” dedi.

 

Amedspor: Küme düşme kaldırılsın

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta küme düşme potasında yer alan Amed Spor Kulübü Başkanı avukat Metin Kılavuz DW Türkçe’ye yaptığı özel açıklamada, mücbir sebepten dolayı kulüp olarak özellikle düşmenin olmaması yönündeki taleplerini TFF’ye ilettiklerini söyledi. Kulüplerin ligin tescili yönündeki görüşünü kulüp olarak desteklediklerini belirten Kılavuz, “Pandemi süreci, hukukta da vardır, bir elde olmayan, mücbir sebeptir. Bu açıdan küme düşmenin olmamasını talep ettik.” dedi.

 

Federasyonun pandemi sonrası oynanacak maçlar için yayınladığı sağlık protokolünü, hem fiziki alan yönünden hem de maddi açıdan, 2. ve 3. liglerde uygulayabilecek kulüp sayısının bir elin parmağını geçmeyeceğini ileten Kılavuz, maçların oynanacağı ilan edilen 18 Temmuz tarihinden itibaren yaşanabilecek iklim koşullarına da dikkat çekiyor: “Diyarbakır’da o tarihlerde kent sıcaklığı 60 dereceye çıkabiliyor. 60 derecede hangi futbolcu neye göre oynayacak? Gece maçları oynanması gerekiyor. Ama gece maçı oynatacak ışıklandırmalı stadyum yok.”

 

Liglerin başlatılması planlanan 18 Temmuz’a bir ay kaldığı için kulüplerin önünü görebilmesi için,TFF’nin bir an önce bu beyana cevap vermesi gerektiğini dile getiren Kılavuz, “Futbolcular psikolojik olarak hazır değil. Zorla oynatılmış olacaklar. bu konuda kulüplerin iradesi doğrultusunda karar verilmesi gerekiyor. Aslolan kulüplerin iradesidir. Oynatılmaması en sağlıklı karar olacaktır” diye konuştu.

 

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE – VOLKAN AĞIR

ShareTweet

BENZER HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı
SPOR

Fenerbahçe’de bir kadro dışı daha

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı
SPOR

2026 Dünya Kupası’nda maç saatleri belli oldu; sporseverler sabah mesai yapacak

2025-12-08
Aboubakar’dan flaş Sergen Yalçın sözleri: Şimdi şampiyon yapsın görelim
SPOR

Derbi tavrı olay oldu: Icardi defteri kapanıyor

2025-12-04
Aboubakar’dan flaş Sergen Yalçın sözleri: Şimdi şampiyon yapsın görelim
SPOR

Almanya’ya transfer olduğunu zanneden yıldız kadro dışı kaldı

2025-12-04
Aboubakar’dan flaş Sergen Yalçın sözleri: Şimdi şampiyon yapsın görelim
SPOR

Aboubakar’dan flaş Sergen Yalçın sözleri: Şimdi şampiyon yapsın görelim

2025-12-04
Dengesini kaybedip 8. kattan düştü; yan binanın tentesi hayatını kurtardı
SPOR

Hakeme şok hareket: Mourinho önce çıldırdı sonra çıldırttı

2025-11-30
  • Trendler
  • Comments
  • Son
Fenerbahçe, deplasmandan galibiyetle döndü

Adana Demirspor, Galatasaray maçında sahadan çekildi

2025-02-09
Fatih Altaylı’nın ifadesi: Sayın Cumhurbaşkanını şahsen tanırım, yöneltilen suçlamalar aklımdan dahi geçmedi

Kütahya’da ayakkabının içinde bulundu: Değeri 550 daireden fazla

2025-06-22
5 binada 200 kişi can verdi, sorumlu olanlar 1 gün bile tutuklanmadı

İzzet Ulvi Yönter’e ‘Cevheri Güven’ şoku; sosyal medyada tepki yağdı

2025-02-23
KHK’lı emniyet müdürü hayatını kaybetti

KHK’lı emniyet müdürü hayatını kaybetti

2025-02-10

AKP Grup Başkanvekili Elitaş tarih verdi: EYT düzenlemesi ne zaman hayata geçecek?

0

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Sömürgeciliğin merkezi olan bir ülkedeyiz

0

Akşener'in sözleri CHP'de nasıl yorumlandı?

0

Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti

0
Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasında ara karar açıklandı: “Çok yazık çok, sizin yargıçlığınız beş para etmez”

Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasında ara karar açıklandı: “Çok yazık çok, sizin yargıçlığınız beş para etmez”

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

Fenerbahçe’de bir kadro dışı daha

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

AKP’li eski belediye başkan yardımcısının gelini adli emaneti soyup, milyonları sanal kumarda yemiş

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

Manzara parçalı: Esad’dan bir yıl sonra Suriye

2025-12-08

Son Haberler

Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasında ara karar açıklandı: “Çok yazık çok, sizin yargıçlığınız beş para etmez”

Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasında ara karar açıklandı: “Çok yazık çok, sizin yargıçlığınız beş para etmez”

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

Fenerbahçe’de bir kadro dışı daha

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

AKP’li eski belediye başkan yardımcısının gelini adli emaneti soyup, milyonları sanal kumarda yemiş

2025-12-08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyuna itiraz ettiği gerekçesiyle tutuklanan sanatçı Eda Saraç, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki koşulları anlattı

Manzara parçalı: Esad’dan bir yıl sonra Suriye

2025-12-08
Haberdar

Gerçekler Sadece Gerçekler

MENÜ

  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Sonuç Yok
Tüm Sonucu Görüntüle
  • SİYASET
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • SPOR
  • YAŞAM
  • DİĞER
    • GENEL
    • ANALİZ HABERLER
    • BİLİM TEKNOLOJİ
    • ÇEVRE
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR SANAT
    • MAGAZİN
    • MEDYA
    • MODA
    • RÖPORTAJ
    • SAĞLIK
    • SOSYAL MEDYA VE TEKNOLOJİ
    • DÜNYA
    • SPOR

Gerçekler Sadece Gerçekler