AKP’de Rize’de yaşanan ‘Burger King krizi’nin ardından bu kez Afyon’da benzer bir kriz yaşanıyor. Afyon’daki ‘Burger King’ krizinde yeni bilgiler açığa çıkmaya devam ediyor. AKP Dinar İlçe Başkanı İbrahim Özgül’ün ‘istifa’ ettirilmesinin ardından işyerinin sahibi de tanıdık çıktı.
AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Dinar İlçe Başkanı İbrahim Özgül’ün; ‘İsrail destekçisi’ denilerek boykot edilmesi istenen Burger King’in şubesinin açılışına katılıp konuşma yapmasının ardından istifasının alındığını açıkladı.
AKP’den yapılan “Değerli hemşehrilerimiz, Burger King firmasına ait bir şubenin açılışına katılan Dinar İlçe Başkanımızın istifası alınmıştır. Filistin’de yaşanan soykırım ve yıkımın faili olan İsrail’e destek veren firma ve markalara karşı boykot irademiz nettir. Bu nedenle gerekli tavrı vakit kaybetmeden alıyor ve olayla ilgili tahkikatı başlatıyoruz” açıklamasının ardından açılışı yapılan Burger King şubesinin sahibinin de AKP’li olduğu ortaya çıktı.
SAHİBİ DE AKP’Lİ MECLİS ÜYESİ
Afyon Postası’nın haberine göre sadece 77 gün önce yapılan kongrede ilçe başkanı seçilen Özgül’ün koltuğuna mal olan Burger King şubesinin sahibi de AKP Dinar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Acar.
Dinar’da, eski Belediye Başkanı Saffet Acar’ın kardeşi olan Ahmet Acar’ın da istifasının alınıp alınmayacağı tartışılıyor.
RİZE’DE DE KRİZ ÇIKMIŞTI
Geçen yıl ekim ayında da Rize’de Burger King şubesinin açılışına AKP’li belediye başkanları ve parti yöneticileri katılmıştı.
Akademisyen Dr. Kemal Sağlam açılışta “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca ağır şekilde darp edilmişti.
Açılıştan günler sonra AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açılışa katılan belediye başkanları ve parti yöneticilerinin disipline sevk edildiğini açıklamıştı.