Son dönemde X’teki sosyal medya hesaplarının Türkiye’den erişime engellenmesi furyasına yenileri de eklendi. Birçok bağımsız ve muhalif gazeteci ile haber sitelerinin X hesapların Türkiye’den erişime engellendi.
Amerika’nın Sesi’nin (Voice of America) Kürtçe servisinin web sitesi ve Diyarbakır’da yayın yapan yerel haber sitesi Sur Ajans ‘millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması’ gerekçesiyle, Adıyaman 2’nci Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Şubat 2025 tarihli ve 2025/570 sayılı kararıyla erişime engellendi.
Bu mahkeme dün de Mezopotamya Ajansı için aynı kararı almıştı.
Ayrıca Van 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla birçok yerel ve ulusal gazete ile bireysel X hesabı Türkiye’de erişime kapatıldı.
Erişim engeli getirilen hesaplar arasında Serhatnews, Amedtimes, Evrensel Gazetesi muhabiri Şerif Karataş, gazeteciler Ruşen Takva ve Oktay Can Demir’in X hesapları da bulunuyor.